Mindenmás

Meghalt az egykori szegedi éjszakák meghatározó alakja, Kovács László Stone

Elhunyt Kovács László, azaz Stone – értesült a szomorú hírről szerkesztőségünk hétfőn kora délután több, egymástól független forrásból is. Az 1960-ban született Kovács László a szegedi éjszakák meghatározó alakja volt a 90-es években, megszámlálhatatlanul sokszor énekelt a Virág Cukrászda teraszán, majd 2012-ben az X-Faktorban az ötödik helyen végzett.

52 éves volt, amikor bejutott a 2012-es X-Faktor élő show-jába, ezt megelőzte 34 év énekes szakmai tapasztalat. Többek között a Stone & Vecsernyés Robi formációval hódítottak. Az ő nevéhez fűződik egyébként a Pick Szeged indulója is, 2014-ben csendültek fel a buzdító dallamok. Akkor Kovács László így nyilatkozott: “Háló Pál barátom vetette fel a gondolatot, mi lenne, ha egy indulóval ajándékoznánk meg Szeged legnépszerűbb csapatát, hiszen annyi örömet okoztak már a városnak. Emellett oly lelkes szurkoló gárdával bírnak, ami igazán megérdemelné, hogy legyen egy saját dala.”

Kovács László Szegeden köztiszteletben álló ember volt, aki az utóbbi években ceruzára cserélte a mikrofont. A rajzolással a koronavírus-járvány kitörésekor kezdett el foglalkozni. Egy ideje már kórházban kezelték, szívproblémákkal, 62 éves korában hunyt el. 

Így búcsúzott tőle az OTP Bank – PICK Szeged csapata:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb