Mindenmás

Napi pakk: 10 fokot és borongós időt hoz ez a nap, mától Szeged összes gimnáziumában sztrájkolnak

Borús és esős nap vár ránk ma Szegeden, ráadásul a szél is fújni fog, a nap legmelegebb óráiban azonban 10 fokot is mérhetünk. Ma kezdetét veszi az országos pedagógussztrájk, Szeged összes gimnáziumában demonstrálni fognak. Szomorú évfordulóra is emlékezünk, 29 éve rázta meg a Z. Nagy család tragédiája városunkat. A reggeli kávé mellé összeszedtünk neked mindent, ami fontos lesz ma, itt a Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Zelma, Rajmund, János, Mária, Emese, Alfonz és Bertram nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 79 éve született Tahi Tóth László, Kossuth-díjas színész. Ő volt a legendás Sherlock Holmes-színész Jeremy Brett magyar hangja.
  •  1945. január 23-án útnak indult az Aranyvonat Ausztria felé a fertőbozi vasútállomásról. Többek között a Magyar Nemzeti Bank 30 tonna aranykészletét próbálta az előrenyomuló szovjet Vörös Hadsereg elől Nyugatra menekíteni a Szálasi-kormány.
  • 1994-ben ezen a napon borzalmas tragédia rázta meg Szegedet. Január 23-án este betörtek a Z. Nagy család Bárka utcai otthonába és a 42 éves Z. Nagy Bálint cukrászmestert, vele egykorú feleségét, Z. Nagyné Dunai Gizellát, valamint 17 éves Dániel és 10 éves Balázs fiaikat megölték. Tavaly az alábbi cikkünkben emlékeztünk meg a tragédiáról.

BORONGÓS IDŐT ÉS SZITÁLÓ ESŐT HOZ A MAI NAP SZEGEDRE

Szeles, borult idővel kezdjük az új hetet Szegeden. Szárazon sem ússzuk meg a hétfőt, szemerkélő esőre, szitálásra számíthatunk napközben. Hajnalban 2, napközben 10 fokot mérhetünk térségünkben. 

MÁTÓL SZEGED ÖSSZES GIMNÁZIUMÁBAN SZTRÁJKOLNI FOGNAK

Január 23-tól egyhetes országos sztrájkot hirdet a PDSZ – írtuk meg az év első napjaiban, mint a szervezőktől megtudtuk, Szeged összes gimnáziuma érintett lesz az akcióban. A Tömörkényben tanítás nélküli munkanap lesz hétfőn, a Deákban pedig egész héten sztrájkolni fognak, viszont a végzős osztályok óráit megtartják.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb