Szegedi Arcok

Hétköznapi hősök: az egyetem mellett játszanak, beszélgetnek és tanulnak is a kórházban lévő gyerekekkel – most önkénteseket keresnek

Új egyetemista önkénteseket keres az Amigos, a Gyerekekért Alapítvány Szegeden – hívta fel a szerkesztőségünk figyelmét az alapítvány egyik szegedi tagja, Benita. Mint írta, az önkéntesek a beteg gyermekekhez járnak be a kórházba, tanulnak, játszak velük, hogy egy kis vidámságot vigyenek a hétköznapjaikba.

Benita elárulta, hogy az Amigos, a Gyerekekért Alapítvány egyetemista önkéntesei már 5 városban vannak jelen, 2018 óta Szegeden is. Az alapítványt Forgács-Fábián Sára hozta létre 2014-ben, 10 barátjával indulva. Mára ez a szám közel 160-ra nőtt. Céljuk, hogy egy kis vidámságot vigyenek a kórházban lévő gyerekek mindennapjaiba.

SZEGEDEN JELENLEG 21-EN VANNAK

“Mi ezeket a látogatásokat „bevetéseknek” hívjuk, amely során sok-sok játékkal, beszélgetéssel, kézműveskedéssel és nyelvtanulással töltjük a délutánt. Szegeden jelenleg 21-en vagyunk, és beosztva járunk három osztályra a gyerekekhez. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a közösségi élményekre is. Havonta tartunk kórháztalálkozókat, Amigo-esteket, közösen fejlődünk az Amigos Akadémián, szakmai táborokban. Ezeknek a fő célja, hogy mindig érezzük, nem vagyunk egyedül, és Amigo-társainkhoz bármikor fordulhatunk” – tette hozzá Benita, majd azt is kiemelte, hogy a további céljuk, hogy egyszer, minden beteg gyermek mellett legyen egy Amigo, így most ismét várják az új, lelkes, egyetemista önkénteseket.

A FELVÉTELI KÉT RÉSZBŐL ÁLL

Mint megtudtuk, a felvételi két részből áll, először egy írásbeli feladatlapot kell kitölteni, majd a második körben egy szóbeli beszélgetésre hívják a jelentkezőket, ahol a cél, hogy jobban megismerjék egymást. Mindkét feladatban a jelentkezők gondolataira, véleményére kíváncsiak. Ami fontos, hogy a jelentkező beszéljen legalább egy nyelvet társalgási szinten, valamint, mivel a legfőbb szempont a gyermekek védelme, így az oltottság is feltétele a jelentkezésnek. A jelentkezésről további információkat itt találsz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb