Mindenmás

Napi pakk: felhős idő, 3 fok és a franciák Szegeden

A szerdához képest ma még egy picit hidegebb lesz, napközben is csak 3 fokot mérhetünk majd Szegeden, így nagyon úgy fest, hogy egy kis késéssel ugyan, de végleg befutott az igazi tél Szegedre. Mutatjuk, hogy kiket köszönt névnapjukon és van egy csomó születésnaposunk is, sőt, még programokat is hoztunk mára. Kávét a kézbe, itt a csütörtök reggeli napi pakk!

NÉVNAPOSOK ÉS A FOGADALMI TEMPLOM

Nagyon boldog névnapot kívánunk Nektek:

  • Vanda,
  • Paula,
  • Paulin,
  • Tamara,
  • Titanilla,
  • Titusz
  • és Viktorina!

Születésnaposok is jutottak mára, ugyanis 98 éve jött világra Paul Newman Oscar-díjas színész (Macska a forró bádogtetőn, Butch Cassidy és a Sundance kölyök), 80 éve Esztergályos Cecília, Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, 58 éve pedig Varga Mihály közgazdász, politikus, pénzügyminiszter. Mindezek mellett 89 éve már annak is, hogy elhunyt Foerk Ernő építész, építészeti szakíró, akinek a csodás szegedi Fogadalmi templomot köszönhetjük.

FELHŐS ÉS NAPOS IDŐSZAKOK VÁLTJÁK MAJD EGYMÁST

Csütörtökön a rövidebb napos időszakok mellett gyakran lesz erősen felhős az ég felettünk. Szórványosan egy-egy zápor is előfordulhat. Időnként élénk lehet a keleti szél. Hajnalban 0, délután pedig 3 fok körül alakul majd a hőmérséklet Szegeden.

AKUSZTIK EST ÉS MECCSEK A BÁRKÁBAN

Akadnak programok csütörtökre is Szegeden. A Bárkában Akusztikus esttel készülnek 20:00-tól, majd 21:00-kor a Real Madrid – Atlético Madrid mérkőzést is megnézhetjük a vendéglátóhelyen. A mecset természetesen a Vár Sörözőben is közvetítik majd.

A FRANCIÁK SZEGEDEN

Délután 16 órakor, Szegeden a Délvidék Házban megrendezésre kerül Tonelli Sándor Francián Szegeden című könyvének bemutatója is. A kötetről Marjanucz László és Vincze Gábor történészek beszélgetnek majd.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb