Mindenmás

Napi pakk: demo-havazás Szegeden, 2 fok, eszelős szívatás az M43-ason

Kitört a péntek, amely egy (nevezzük így) demo-havazást is hozhat Szegedre. Azért demo, mert olyan lesz, mint valamiféle égi bemutató: kicsit megnézhetjük, de állandóra nem lesz a miénk. Ha a keleti szomszéd felé vennéd az irányt, készülj idegileg: a magyar-román határszakaszon, az M43-as autópályán, Csanádpalota határátkelő előtt, az erős tranzitforgalom miatt jelenleg 5 km-es a kamionsor.

75 ÉVE SZABADÍTOTTÁK FEL AZ AUSCHWITZ-I HALÁLTÁBORT, MOZART – ÉS FONDA-SZÜLETÉSNAP

Boldog névnapot, Angelika, János, Angéla!

Az Auschwitz-Birkenau koncentrációs tábor felszabadításának emlékére ma van a Holokauszt emléknap. A birkenaui gázkamrákat a németek már 1944 novemberében felrobbantották, mivel igyekeztek elrejteni tetteiket a közeledő szovjet csapatok elől. 1945. január 17-én a személyzet megkezdte az evakuációt, a legtöbb foglyot gyalog indították el nyugatra, körülbelül 7500 embert szabadítva fel 1945. január 27-én.

Szintén a mai naphoz kötődik:

  • 267 éve született Wolfgang Amadeus Mozart osztrák zeneszerző, karmester (Varázsfuvola, Don Giovanni).
  • 104 éve halt meg Ady Endre költő, újságíró.
  • 59 éve született Bridget Fonda amerikai színésznő. (Facérok)

HAVAZHAT MA, DE SEMMI SEM FOG MEGMARADNI BELŐLE

Az előrejelzések szerint egy mediterrán ciklon hozhat ma csapadékot, kisebb havazásra, havas esőre, és esőre is számíthatunk. Egész pénteken felhős, borongós lesz az ég felettünk. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz az északi szél.

Nem lesz melegünk: délután 2 fok várható Szegeden.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb