Közélet

Orbán Viktor szerint ütnek, vernek, rúgnak, harapnak bennünket (frissítve)

A németek is azt mondták eredetileg, hogy ők csak sisakokat küldenek, most már harckocsiknál tartunk, és a repülőkről is beszélnek – jelentette ki Orbán Viktor, aki a Kossuth Rádió “Jó reggelt, Magyarország!” című műsorában indította a péntek reggelt. A kormányfő szerint nagy nyomás van a magyar kormányon nemzetközi téren, hogy Magyarország belépjen a háborúba fegyverszállítóként, mint mondta,

„…ütnek, vernek, rúgnak, harapnak bennünket.”

Cikkünk folyamatosan frissül.

HÁBORÚ, VÁLASZTÁS, NÉMETEK

“Az emberek a békét választották a 2022-es választáson” – kezdte a kormányfő, aki a beszélgetés elején közölte, a németek korábban még csak sisakot adtak, és nem akartak az élet kioltására alkalmas eszközöket küldeni. Szerinte jól látszik, hogyha az ember az elején nem veti meg a sarkát, akkor belesodródik a konfliktusa.

“Ha valaki Magyarországon be akarna lépni a háborúba, akkor szembe menne a népakarattal”

– jelentette ki. 

“ÜTNEK, VERNEK, RÚGNAK, HARAPNAK”

“Ütnek, vernek, rúgnak, harapnak” – így jellemezte Magyarország mostani helyzetét a kormányfő azzal kapcsolatban, hogy meddig lehet ellenállni a háborúba való bevonódással szemben.

“Itthon a külföldről finanszírozott baloldal áll a háború pártján”

– tette hozzá, majd azt mondta, mára százezres lehet az emberéletben esett kár, az elemi emberi érzék is azt követeli, hogy mindent tegyünk meg a tűzszünet érdekében. 

NEMZETI KONZULTÁCIÓ, SZANKCIÓK

Orbán Viktor köszönetet mondott, hogy 1,4 millióan küldték vissza a legutóbbi konzultációs íveket. Ebből a mostani konzultációból kiderült, hogy az ukránoknak nem segítenek, és az oroszokat nem késztetik visszavonulásra.

A szankciók révén egy friss eredmény szerint a német gazdaság 175 milliárd eurónyi veszteséget szenved el 2023-ban.

Nálunk majdnem akkora veszteséget okoznak a szankciók, amennyi személyi-jövedelem adót fizetnek az emberek egy év alatt – ismertette a kormányfő. Ott ahol nem érint húsbavágó magyar érdeket, ott nem akadályozzuk meg az uniós szankciókat, tette hozzá. Az olaj, a gáz és a nukleáris energia tekintetében vétózni fog az ország.

DOLLÁRBALOLDAL, DOLLÁRMÉDIA, DOLLÁRMINDEN, MINDEN IS

Orbán Viktor az interjú második felében az ellenzékről kezdett beszélni, azt mondta, hogy nemcsak dollárbaloldal, hanem dollármédia is van a legújabb fejlemények alapján.

“A baloldal a legfontosabb nemzetközi kérdésekben olyan álláspontokat képvisel, ami rossz Magyarországnak. Ilyen a háború, a migráció, a szankciók és a gender kérdés. Most megkaptuk a választ, hogy a baloldal azért képvisel olyan álláspontot, amilyet, mert ezért fizetik őket”

– fejtegette a kormányfő.

Orbán Viktor bízik benne, hogy kiderül, hogy kik is adták valójában a pénzt, mert egyelőre csak a “Soros-technikákat” ismerik. Mint magyarázta, “védelmi rendszereket” kell kiépíteni, hogy a külföldről fizetett politikusokkal szemben megvédjék magukat.  

PÁR HÉT ÉS CSÖKKENNI FOG AZ INFLÁCIÓS LÁZ

Orbán Viktor a magyar gazdaságot érintő kérdésekre azt mondta: az inflációt nem szabad nézegetni, azt le kell törni.

“Az infláció elleni vakcinát a magyar kormány beadta, ez dolgozik is”

– jelentette ki. A miniszterelnök szerint az emberek látni is fogják, hogy a injekciók hatnak már februárban- márciusban, ennek nyomán pedig az inflációs láz csökkenni kezd ettől az időszaktól. Ennek eredménye pedig az lesz, hogy decemberben egyszámjegyű lesz az infláció – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb