Közélet

Rossz hír a szegedi dohányosoknak: szerdától jön a drágulás, 700 forinttal is emelkedhet egyes termékek ára

Rossz hír a dohányosoknak, szerdától, azaz február elsejétől hétszász forinttal kerülhetnek többe a dohányt nem tartalmazó dohánytermékek. A változás kizárólag a dohányt nem tartalmazó hevítőrudakat érinti, amelyeken eddig nem volt jövedéki adó – írta meg az Index.  

Mint a Világgazdaság írta, szerdától jócskán megugrik az úgynevezett hevített dohánytermékek ára, ám az Európai Bizottság már elkészítette a javaslatot a hagyományos cigaretta jövedéki adójának emeléséről, azaz néhány hónapon belül akár minden termék drágulhat a Nemzeti Dohányboltokban.

A cigarettahelyettesítő alternatív termékek, amelyek dohány elégetése nélkül, hevítéssel bocsátanak ki belélegezhető anyagot, eddig nem estek a jövedéki adó hatálya alá, ám ez február 1-jétől megváltozik. Azoknak a hevítőrudaknak az esetében, melyek nem tartalmaznak dohányt szálanként 35 forint jövedéki adót kell majd fizetni, ami egy húsz szálas dobozzal számolva 700 forintot jelent. Ennyivel kerülhetnek többe szerdától a hevített dohánytermékek.

Forrás: index.hu/vg.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Devops consulting company
'Fel a tetejéhez' gomb