Közélet

Megerősítette a kormány: 75 százalékos béremelést kapnak a tanárok, 777 ezer lesz az átlagfizetésük 2025-re

Amint megérkeznek az EU-források, 21 százalékra emelkedhet az év eleji 10 százalékos béremelés mértéke a tanároknál, amit jövőre 25, utána pedig 29 százalékos béremelés követ – ismételte meg lényegében Rétvári Bence államtitkár a kormány őszi ígéreteit.

“A háború és a szankciók okozta gazdasági nehézségek ellenére a kormány minden idők legnagyobb pedagógusbér-emelési folyamatát indította el” – hangsúlyozta a DK-s Vadai Ágnes „Itt az új kormányzati horror: a »Tudom mit tettél tavaly sztrájkkor«?” elnevezésű kérdésére Rétvári Bence. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzethez eljuttatott válaszában kiemelte:

idén januártól már 10 százalékkal nőttek a pedagógusbérek, de amint megérkeznek a Magyarországnak járó EU-s források, 21 százalékra emelkedhet az idei béremelés mértéke. Ezt a jövő évben 10 százalék helyett 25 százalékos, 2025-ben pedig 29 százalékos emelés követheti. Ezzel összességében három év alatt 75 százalékkal nőhetnek a pedagógusbérek, és egy magyar pedagógus átlagos fizetése 777 ezer forint lehet.

Rétvári szerint amikor „hosszú késlekedés után” megérkeznek a Magyarországnak járó források, a pedagógusok idei 10 százalékos és 21 százalékos béremelése közötti különbözetet utólag, 2023. január 1-ig visszamenőleg is megtérítik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb