Közélet

Részegen, kábítószer hatása alatt gázolt halálra egy nőt Szőregen, majd elhajtott – hét évet kapott jogerősen

A Szegedi Törvényszék jogerős másodfokú döntésében a vádlottat halált okozó ittas járművezetés bűntette – és további három bűncselekmény – miatt 7 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, 7 év közügyektől eltiltásra, valamint végleges hatályú közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, amiért ittasan és kábítószer hatása alatt vezetve okozott halálos balesetet.

A jogerős ítélet lényege szerint a vádlott 2019. március 30. napján 23 óra 45 perc körüli időben a tulajdonát képző személygépkocsival Szeged-Szőreg lakott területén belül közlekedett. Ekkor ittassága és kábítószer fogyasztása miatt későn észlelte az egyik ingatlan előtti útszakaszon parkoló járművet és a mellette várakozó nőt. A vádlott a megengedettnél nagyobb sebességgel haladva nekiütközött a parkoló autó bal oldalának és elsodorta a sértettet.

A vádlott a balesetet követően a helyszínen nem állt meg, a sértettnek nem próbált meg segítséget nyújtani, hanem tovább haladt és otthonába távozott, ahol megkísérelte elrejteni az ütközés során megrongálódott járművet.

A sértett a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb