Közélet

Rendkívüli sajtótájékoztatót tart vasárnap a Belügyminisztérium – reagálnak a Magyar Orvosi Kamara döntéseire

Szombaton a Magyar Orvosi Kamara küldöttgyűlésének résztvevői letétbe helyezték a felmondásukat, azt állítva, hogy tarthatatlan a magyar egészségügy helyzete. A Belügyminisztérium a fejlemények miatt vasárnapra egy rendkívüli sajtótájékoztatót ígért, tudta meg az Index.

EGYFAJTA RENDSZERVÁLTÁST SZERETNÉNEK AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN

Mint arról már beszámoltunk korábban, a háziorvosok képviselői a Magyar Orvosi Kamara küldöttgyűlésén úgy döntöttek, hogy letétbe helyezik feladatellátási szerződésük felmondását, a szakellátásban dolgozó orvosok pedig az önként vállalt többletmunkára vonatkozó szerződésük felmondását helyezik letétbe. Emellett kijelentették, hogy tarthatatlannak látják az egészségügyi szakdolgozók bérhelyzetét is. Mint az orvosok mondták, szeretnének „rendszerváltást” kikényszeríteni az egészségügyben, egy ciklusokon átívelő stratégia kidolgozásával.

A BELÜGYMINISZTÉRIUM SZERINT FOLYAMATOSAK VOLTAK AZ EGYEZTETÉSEK

Az orvosok szombati küldöttgyűlésére az RTL Híradónak reagált a Belügyminisztérium. A tárca azt állította, hogy folyamatosak voltak az egyeztetések az orvosi kamarával, és – állításuk szerint – az új típusú ügyeleti rendszerben a javaslataikat szinte kivétel nélkül átvezették.  A minisztérium úgy véli, a kamara háziorvosi csoportjának a vezetője korábban elfogadhatónak tartotta az új szerződéseket. A tárca azt is közölte a júliusi és a márciusi szakdolgozói béremelést pedig a legnagyobb léptékűnek tartják a rendszerváltozás óta.

MA DÉLUTÁN 2-KOR RENDKÍVÜLI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓT TARTANAK

A minisztérium ezért közleményben jelezte, hogy Takács Péter egészségügyi államtitkár vasárnap 14 órakor egy rendkívüli sajtótájékoztató keretében reagál majd a MOK szombati országos küldöttgyűlésének döntéseire. Takács Péter mellett felszólal Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója is az eseményen.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb