Mindenmás

Szépen apad a Tisza Szegednél, a hattyasi Téli kikötő mögötti kis erdőben viszont még a fák között áll a víz

A múlt hétvégi tetőzést követően a héten apadásnak indult a Tisza vize, ami az Országos Vízügyi Főigazgatóság adatai szerint 480 centiméternél áll jelenleg. Mint Olvasónktól, Botondtól kapott képeken jól látszódik, a hattyasi Téli kikötő mögötti kis erdős részen még nem vonult vissza a folyó a medrébe, a fák között áll a víz.

Mint korábban megírtuk, múlt hét szombaton volt a tetőzés, akkor a Tisza vízállása Szegednél elérte az 528 centimétert, ami még kényelmes távolságban volt a 650 centis első készültségi szinttől, így nem vált indokolttá a rakpart lezárása sem. Hétfőn még 517 centiméternél állt a folyó vízállása, majd szépen napról-napra araszolgatott vissza medrébe, míg vasárnap délben már csupán 480 centiméteres vízszintet mértek a szakemberek.

A hattyasi Téli kikötő mögötti kis erdős részen azonban még alig látszódik az apadás, a Tisza vize még beborítja a fás-bokros részeket, s hiába kaptunk pár óra napsütést ezen a februári vasárnapon, erdei kirándulásra még nem alkalmas a terület. Meg kell hagyni azonban, tavaszt idéző gyönyörű képek születtek a fák között kiáradt Tiszáról:

A képeket köszönjük Olvasónknak, Botondnak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb