Mindenmás

Nem csak Szegedet tépázta meg a szombati szélvihar, még a Balaton is megbillent az orkán erejű szélben: 41 centit lengett ki a tó

A szombati szélvihar nem kímélte Szegedet és környékét sem, rengeteg kárt okozott nem csupán vármegyénkben, de országosan is. Akkora erővel tombolt, hogy még a Balaton is megbillent: 41 centit lengett ki a tó, írta meg az Index.

Az Országos Vízjelző Szolgálat mérései alapján Keszthely és Balatonmáriafürdő között 41 centit lengett ki a Balaton a viharos szél miatt.

De nem csak a Balatonnál, vármegyénkben is akadt dolga bőven a tűzoltóknak. A Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint vármegyénkben összesen 23, a szélviharral kapcsolatos beavatkozás történt. Szeged, Ópusztaszer, Mindszent, Makó, Kiszombor és Hódmezővásárhely volt érintett a beavatkozásokban. Kidőlt fák akadályozták a forgalmat és veszélyeztették a lakóépületeket. Szerencsére, személyi sérülés nem történt.

A szegedi és környéki szélvihar okozta károkról az alábbi cikkeinkben írtunk. Megsérült a hódmezővásárhelyi Emlékpont Múzeum oldala, leszakította a Szabadkai Buszállomás tetejének egy részét a viharos szél, Ásotthalmon pedig felkapott egy könnyűszerkezetes garázst.

Fotók: MTI/Varga György, travelo.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb