Sport

Dobos Imre: az ólomsúlyú szegedi Nagy Péterben még mindig benne van a lehetőség, hogy ott legyen a jövő nyári párizsi olimpián

Dobos Imre, a Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) elnöke abban bízik, hogy a sportág képviseletében három magyar versenyző ott lehet, közülük egy pedig biztosan ott lesz a jövő nyári párizsi olimpián. Mint mondta, az ólomsúlyú szegedi Nagy Péterben, aki az utóbbi olimpiákon egyedül képviselte a piros-fehér-zöld színeket súlyemelésben, még mindig benne van a lehetőség, 37 éve dacára.

“Neki minimum 410 kilót kellene összegyűjtenie összetettben, és akkor sikeres lehet az olimpiai kvalifikációja. Erre változatlanul képesnek tartjuk őt, ennél ő már jóval többet is emelt” – nyilatkozta az MSSZ első embere az MTI-nek.

MITYKÓ VERONIKÁNAK ÉS BOROS VIKTÓRÁNAK VAN MÉG ESÉLYE

Az elnök szerint az utánpótlás legtehetségesebb képviselői közül az U23-asoknál tavaly Európa-bajnok békéscsabai Mitykó Veronikának és a tavalyelőtt korosztályos Eb-győztes, szombathelyi Boros Viktóriának van még reális esélye eljutni Párizsba, az ötkarikás játékokra. “Eddigi jó eredményei alapján részt vesz a kvalifikációs sorozatban a kecskeméti Árva Cintia is, de nála a nemzetközi konkurencia olyan nagy, hogy kicsi az esélye a párizsi részvételre. Ugyanez vonatkozik a békési Fekécs Szilárdra, ő még nagyon fiatal, és még nem erősödött bele annyira a súlycsoportjába, holott a korosztályában nagyon szép eredményeket ér el, a juniorok közt ott van a világ tíz-tizenkét legjobb súlyemelője között” – tette hozzá.

A JÖVŐ ÉVI OLIMPIÁRA ÖSSZESEN 120 VERSENYZŐ JUTHAT KI

Dobos Imre elmondta, hogy ők öten biztos szereplői az áprilisi Európa-bajnokságnak is, amelynek az örmény főváros ad otthont. “Meglátjuk, hogy közülük ki hogyan szerepel itt és más viadalokon, ami nem jelenti azt, hogy mindegyikük végig ott lesz az összes kvalifikációs állomáson, mert aki időközben elveszíti az esélyét az olimpiai indulásra, az már csak korosztályos versenyeken fog szerepelni. Tehát takarékossági megfontolások miatt világkupákon és nagyon távoli célpontokon nagy valószínűséggel már nem fog rajthoz állni” – jelentette ki. A francia fővárosban való indulás nehézségeit említve Dobos Imre emlékeztetett rá, hogy a jövő évi olimpiára összesen 120, súlycsoportonként tizenkét versenyző juthat ki az öt férfi és öt női kategóriában.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: 호두코믹스
'Fel a tetejéhez' gomb