Mindenmás

Napi pakk: napsütés, 5 fok, két nap és indul a 2023-as csokifesztivál Szegeden

Egy nappal ismét közelebb kerültünk a 2023-as ÁRKÁD Szeged Csokoládéfesztivál kezdetéhez, indul a szerda, a kávéd mellé pedig jön a Szeged365 napi pakk James Dean és Jules Verne születésnapján!

NÉVNAPOSOK, MÓRA FERENC ÉS A VADER NAGYÚR-FÉLE BIRODALMI INDULÓ

Boldog névnapot Nektek, Aranka, János, Jeromos, Salamon!

A mai naphoz köthető hírességek:

  • 195 éve született Jules Verne fran­cia író (Utazás a Föld középpontjába, Nyolcvan nap alatt a Föld körül),
  • 92 éve James Dean amerikai színész,
  • 91 éve pedig John Williams Oscar-díjas amerikai filmzene-szerző, akinek olyan ikonikus filmzenéket köszönhetünk, mint A cápa, a Csillagok háborúja vagy épp a Harry Potter.
  • Egy szomorú évforduló is jutott mára: 89 éve, 1934. február 8-án halt meg Szegeden Móra Ferenc író, újságíró, muzeológus, a Szegedi Napló egykori főszerkesztője, majd a Somogyi Könyvtár és a később róla elnevezett múzeum igazgatója.

CUDAR START, NAPSÜTÖTTE DÉLUTÁNNAL, 0-5 FOKKAL

Az időjárásban marad a tegnapi képlet, cudar kezdéssel és napsütötte délutánnal. Csapadék nem várható, viszont többfelé megélénkülhet a keleti-északkeleti szél. Jelenleg -3, -4 fok van, de a fagyzugos helyeken ennél hidegebb is lehet. Napközben a csúcshőmérséklet 0 és +5 fok között alakul majd városunkban.

MARSEILLE KONTRA PSG, SZERDA ESTÉRE

Ütős kis francia meccs jutott mára, a Bárka és a Vár Söröző fedélzetén a Coupe de France keretein belül 21:10-től az Olympique de Marseille és a Paris Saint-Germain meccsét fogják kivetítőn adni.

Apropó, ha már szóba került a Covid kényszerszünet után visszatérő ÁRKÁD Szeged Csokoládéfesztivál: ha szeretnél nyerni egy kézműves csoki-csomagot a rendezvényre, kattints IDE!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb