Blog

57 éves Kozsó, aki újra kiadta a Szomorú Szamurájt, mi pedig sírógörcsöt kaptunk tőle

“Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!” – ezen bölcs sorokkal köszöntjük a nemzet Kocsor Zsoltiját, a ma 57 éves Kozsót, aki nélkül nincs Szegeden Deja Vu Fesztivál, meg úgy általában, akinek a szerzeményei nélkül nem volt retro-buli (és házibuli) a Napfény Városában ezerkilencszázkilencvenvalahány óta. A jeles napra a Mester kiadta a Szomorú Szamuráj felújított verzióját, meghallgattuk, sírtunk, nevettünk, feküdtünk és közben kinőtt a hajunkból egy Kozsó-tincs.

Az Ámokfutók atyját már csak azért is csípjük, mert sok szálon kötődik Szegedhez. Amikor 2014-ben egy stroke-ot követően órákon át műtötték agyi értágulattal, menedzsere, a szegedi Mára Krisztián szervezett érte közös gyertyagyújtást, majd felépülését és egy hosszas szünetet követően 2015-ben pont Szegeden tért vissza.

Kozsó legnagyobb slágere, a Szomorú szamuráj már 28 éves, az új hangszerelésben kiadott verzióban az a Danis Elza vokálozik (nem is rosszul), akinek édesapja, Danis Zoltán 2013-ban Elvis-imitátor versenyt nyert a Szeged Plazában.

Bizony, ilyen is volt, a vicces pedig az, hogy a Szeged365 jelenlegi csapatából két főkolompos is benne volt a dologban, konkrétan, Kiss Balázs cimborámmal együtt raktuk össze.

Elzával egyébként nagyjából fel is soroltuk a 2023-as Szomorú Szamuráj összes erényét, az aranytorkú Elvis-imitátor lánya kinézetre és hangra is dögös, de rajta – és az elpusztíthatatlan retro-faktoron – kívül sajnos tényleg ennyit tud az egész produkció. A dalban ott van Burai Krisztián is, aki hozza a tőle megszokott anti-alfahím feelinget, meg persze a ma 57 éves Kozsó, aki végre saját maga alakítja a szamurájt (a régi klipben egy modell srác volt a szerepben, Zsolti bácsi csak énekelt-rappelt).

Ilyen lett:

Igen, tudjuk, de mi azért még így is szeretjük.

Kozsó, akármilyen is lett a 2023-as remake, mi szeretünk. Isten éltessen!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb