Sport

Immár hivatalos: az OTP Bank-PICK Szegedtől távozó Alexander Blonz a GOG-nél folytatja

Immár hivatalos: az OTP Bank-PICK Szegedtől távozó Alexander Blonz a GOG-nél folytatja. A világ egyik legnagyobb tehetségének tartott balszélső 2021 nyarán érkezett Szegedre az Elverumtól, ám korábban már lehetett hallani arról, hogy idén nyáron távozik, de a lehetséges szerződéshosszabbításról is szó esett. Végül most került pont az ügyére: két évre aláírt a dán bajnoki címvédőhöz – írja az Eurosport.

„Nagyon örülünk, hogy egy ilyen tehetséges játékos megszerzését jelenthetjük. Nagy feladat vár rá, hiszen ő lesz Emil Jakobsen és Jerry Tollbring örököse, de maximálisan hisszük, hogy ő a lehető legméltóbb erre. Reméljük, a következő két évben nagy sikereket érhetünk el közösen a Bajnokok Ligájában és a dán bajnokságban” – nyilatkozta Kasper Jørgensen, a GOG igazgatója, majd Nicolej Krickau edző is megszólalt.

ÉRTÉKES TAPASZTALATOT SZERZETT SZEGEDEN

„Nyilvánvalóan, hogy amikor Jerry Tollbring helyettesét kerestük, a legfelső képzeletbeli polcon kutattunk. Jelenthetem: megtaláltuk. Értékes tapasztalatot szerzett Szegeden, hiszen egy európai élvonalbeli klubnál kellett megküzdenie a helyéért. Reméljük, hogy jót tesz neki a környezetváltás, hiszen technikailag is rendkívül képzett és védekezésben is kiválóan használható. Számára és számunkra is ambíció, hogy hamarosan ő legyen az elsőszámú balszélső a norvég válogatottban” – mondta Nicolej Krickau. A portál szerint a Szeged minden bizonnyal a világbajnok francia Dylan Nahival pótolja Blonzot.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb