Mindenmás

420 tasak potencianövelőt próbált meg becsempészni Magyarországra egy koszovói férfi Röszkénél, vádat emeltek ellene

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal a koszovói férfivel szemben, aki 420 tasak potencianövelőt próbált meg behozni az országba Röszkénél – közölte az ügyészség kedden. Az eset 2023 januárjában történt, a férfit pedig gyógyszerhamisítás bűntett elkövetésével vádolja az ügyészség.

Mint kiemelték, a vádirat szerint 2023. január 15-én kora reggel, Szerbia felől jelentkezett belépésre a vádlott Röszkénél. A bejelentendő vámárura vonatkozó kérdésre a férfi nemleges választ adott, viszont vámvizsgálatot rendeltek el a vámosok. Mint kiderült, a vizsgálat során a csomagtartóban elrejtve megtaláltak és lefoglaltak 60 doboz, mindösszesen 420 csomag szildenafil hatóanyagtartalmú potencianövelő készítményt.

KERESKEDELMI MENNYISÉGNEK MINŐSÜL A LEFOGLALT GYÓGYSZER

Az ügyészség kiemelte, hogy a lefoglalt szildenafil hatóanyagtartalmú gyógyszerek Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkeznek. Mennyiségük viszont napi egy csomaggal számolva egy személy számára indokolatlannak, kereskedelmi mennyiségnek minősülnek, melyre a vádlottnak engedélye nem volt. Az ügyészség a férfit gyógyszerhamisítás bűntett elkövetésével vádolja, bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb