Mindenmás

Életet mentett a csongrádi rendőr: több mint 20 órát feküdt a Holt-Tisza nádasában egy 80 éves férfi, a kapitányság senior rendőr főtörzszászlósa találta meg

Egy Holt-Tiszába esett férfit mentettek meg a kihűléstől a Csongrádi Rendőrkapitányság rendőrei. A férfit a mentők kórházba szállították – közölte a rendőrség a honlapján.

Mint írják, a kapitányság senior rendőr főtörzszászlósa szabadnapján sétált a Holt-Tisza mentén 2023. február 13-án délután. Bánfi János természetbarát, napi 8 kilométert sétál gyönyörű sétaútvonalán, és versenyszerűen horgászik is. Ennek köszönheti életét az a 80 éves férfi, aki több mint 20 órát feküdt a Holt-Tisza nádasában.

TELJESEN ÁT VOLT FAGYVA, NEM TUDOTT MEGMOZDULNI

János 2023. február 13-án délután, szolgálatának leteltével szokásos napi rutinjának megfelelően sétálgatott Csongrádon a Tisza folyó holtágán, amikor a parton felfigyelt néhány eldobott nejlonzacskóra. Horgászként és természetbarátként zavarta a látvány, ezért odalépett a szeméthez, hogy a legközelebbi kukába kidobja, amikor meghallotta, hogy a nádasban valaki nyöszörög. „Mikor fel akartam venni a szemetet – legalábbis én azt hittem, szemét, később kiderült kenyér volt a szatyorban – akkor hallottam meg a neszt a víz felől. A nádas itt elég sűrű, előszőr csak két lábat vettem észre, majd mikor lejjebb ereszkedtem, akkor láttam meg az idős férfit. Teljesen át volt fagyva, zavartan kommunikált és nem tudott megmozdulni. A nádasból kihúztam a partra ahol leültettem a napsütésbe és a táskájából adtam neki egy kis kenyeret, közben értesítettem a szolgálatban lévő kollégáimat. Én erre nem tekintek hőstettként, csupán meggyőződésemnek megfelelően cselekedtem” – mondta.

ELTÉVEDT ÉS BELECSÚSZOTT A VÍZBE

A kiérkező egység tagjai korábban a Police Medic képzésben vettek részt, így a mentők megérkezéséig megkezdték a bajbajutott ellátását és a kihűlés megakadályozására hőtakaró fóliába burkolták. Mint kiderült, a férfi előző este eltévedt, végül pedig belecsúszott a vízbe. A járőrök a sérültet átadták a mentőknek, akik kórházba szállították.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb