Közélet

Amerikai ördögűzőt fogadott hivatalában Orbán Viktor

“Isten hozta James Blount atyát Magyarországon!” – írta Orbán Vikor miniszterelnök a hivatalos Facebook-oldalára. Mint kiderült, James Blount egy missziós közösség tagja az Egyesült Államokban, negyven éve hivatalos exorcista (ördögűző), aki tavaly egy magyarországi katolikus fesztiválon arról beszélt, hogy az Úr megmutatta neki, Magyarországot a közeljövőben valamilyen támadás éri, ami azonban imával elhárítható. 

hvg.hu szerint az atya gyakran beszél látomásairól, amelyekben megjelenik Szűz Mária, akit élete szerelmének tart. Az amerikai Georgia államból származó pap korábban arról is beszélt, hogy egyháza küldetése mindenkit – buddhistákat, muzulmánokat, ateistákat is – megtéríteni, hogy a jövőben mindenki hithű katolikus legyen.

A SZERETETLÁNG IMAMOZGALOM APOSTOLA

Magyar Katolikus Lexikon szerint az ördögűző szavára a gonosz léleknek el kell hagynia a megszállottat, ám az exorcista hatalmát csak a helyi ordinárius kifejezett engedélyével gyakorolhatja. A Magyar Kurír James Blount atyát, a Szeretetláng imamozgalom világszerte ismert apostolának nevezte, aki a kolumbiai őserdőktől Litvániáig fáradhatatlanul hirdette és terjesztette a Magyarországról induló lelkiséget, amely bűnbánatra, engesztelésre, a családok megszentelődésére és az Oltáriszentségben jelen lévő Úrral való teljes egységre hívja az embereket.

AZ Ő HATÁSÁRA INDULT EL AZ “IMA MAGYARORSZÁG BÉKÉJÉÉRT” KEZDEMÉNYEZÉS

Prófétikus előadásai, közbenjáró imaszolgálata, útmutatásai, bátorításai ébresztőként hatottak hazánk lelkiségi mozgalmaira és sok ezer hívőre, az ő hatására indult el az „Ima Magyarország békéjéért” kezdeményezés, melyet minden elsőszombaton tartanak, hazánk püspökeinek részvételével, írták. A Vatikán csak kilenc éve ismerte el a nemzetközi ördögűzők társaságának szabályzatát, az ördögűzés addig vitatott gyakorlatát. Francesco Bamonte atya, a társaság vezetője akkor azt mondta, a Vatikán elismerése nem csupán nekik, hanem az egész egyháznak örömére szolgálhat, mert az ördögűzés egyfajta jótékonykodás, amely a szenvedők javára válik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb