Szegedi Arcok

Szeri István, az iparkamara tiszteletbeli elnöke kapta a Szegedért Alapítvány 2023-as fődíját

Harmincnegyedik alkalommal döntöttek a Szegedért Alapítvány kuratóriumai és a civil ajánlásokból kiválasztották a 2023-as év díjazottjait: a fődíjast valamint a tudományos, a művészeti és a társadalmi-állampolgári kuratórium díjazottját. A Szegedért Alapítvány fődíjasa az idén Szeri István, a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tiszteltbeli elnöke lett – tudtuk meg az alapítvány titkárától, Németh Istvántól.

A Szegedért Alapítvány célja 1989 óta változatlan: egyrészt a kiemelkedő teljesítményt nyújtók, Szeged rangját növelő személyek civil díjakkal történő elismerése, emellett pedig a város szempontjából értékes kezdeményezések, események megvalósításának támogatása.

Ezt fejezi ki az alapítványi díjazottak személye is – írták szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben.

33 ÉV ALATT 132 KIEMELKEDŐ SZEGEDI KAPTA MEG AZ ELISMERÉST, GREGOR JÓZSEFTŐL KARIKÓ KATALINON ÁT JURONICS TAMÁSIG

33 év alatt már 132 kiemelkedő, iskolateremtő személyiség kapta meg a civil szféra elismerését, a Szegedért Alapítvány fődíját valamint tudományos, művészeti és társadalmi-állampolgári díjait. Csak néhány név közülük: Szőkefalvi-Nagy Béla és Totik Vilmos matematikusok; Bor Zsolt és Szabó Gábor lézerfizikusok; Alföldi Lajos, Karikó Katalin, Kondorosi Éva, Ormos Pál, Vígh László, Venetianer Pál biológusok; Gábor Miklós és Fülöp Ferenc gyógyszerkutatók, Kemény Lajos orvos. De hasonló nagyságok találhatók a művészek között is: Gregor József és Temesi Mária operaénekes, Szecsődi Ferenc hegedűművész, Király Levente, a Nemzet Színésze, Juronics Tamás koreográfus. A névsor ebben az évben is méltó utódokkal folytatódik.

SZERI ISTVÁN, A TISZA VOLÁN EGYKORI IGAZGATÓJA KAPTA A 2023-AS FŐDÍJAT

Az ügyvezető és szakmai kuratóriumok február 15-i ülésen döntöttek az idei díjazottakról és támogatásokról.

A Szegedért Alapítvány fődíjasa 2023-ban Szeri István, a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tiszteltbeli elnöke.

Szeri István 23 éven át vezette a Tisza Volán Zrt.-t. A közjogi kamarák megalakulásával ő lett a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara első elnöke, 14 éven át töltötte be ezt a pozíciót. Mint a Szegedért Alapítvány közleménye írta, Szeged színházművészetének, zenei és sport életének elkötelezett támogatója, alapító elnöke a Szeged Első Lions Klubnak, a város gazdasági, kulturális, sportéletének és a civil közösségek ismert és becsült szereplője, szegediként több mint négy évtizede rendkívül sokat tett városunk hírnevének és ismertségének öregbítéséért.

  • A Tudományos kuratórium Szőkefalvi-Nagy Béla díját Lengyel Imre közgazdász,
  • a Művészeti Kuratórium Gregor József díját Rácz Tibor színművész,
  • a Társadalmi-Állampolgári Kuratórium Debreczeni Pál díját pedig Bartyik Katalin gyermekgyógyász, hematológus, onkológus kapja.

A Szegedért Alapítvány Díjátadó Gáláját a hagyományokat követve, az 1879-es Szegedi Nagyárvíz napjához kötődően 2023. március 11-én, szombaton este 19.00 órától tartja meg a Szegedi Nemzeti Színházban.

A Szegedért Alapítvány idei díjazottjait és a közönséget CAKÓ FERENC grafikus, Arany Medve díjas, Kiváló művész műsora köszönti. A világszerte ismert művész Vivaldi: A négy évszak című művére komponált homokanimációját a Szegedi Szimfonikusok kísérik Gyüdi Sándor vezetésével és Kosztándi István hegedűművész szólista közreműködésével.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb