Sport

Telt házas az algyői bokszgála, Magyar Kinga eddigi legmagasabban rangsorolt ellenfelével küzd meg

Teltház előtt bokszolnak az algyői gála főszereplői – adta hírül a szervező New School Promotion, mint írták, bő egy héttel a szezon első élő televíziós bokszgálája előtt már minden jegy elkelt. Mindkét szegedi főszereplő számára fontos a jövő szombat,

  • Kis Máté IBO címmeccsért megy,
  • Magyar Kinga pedig eddigi karrierje legmagasabban rangsorolt ellenfelével küzd majd meg.

EDDIGI LEGKEMÉNYEBB ELLENFELÉVEL KÜZD MEG MAGYAR KINGA

Egy éve még a Rókusi körúti Tesco-ban dolgozott, mára a három legnagyobb nemzetközi ökölvívó-szervezet (WBO, WBC, IBF) top 10 – ben rangsorolt ökölvívója a szegedi Magyar Kinga. A jelenleg a World Boxing Council (Bokszvilágtanács) 55 európai és afrikai országot átölelő frankofón váltósúlyú bajnoki címét birtokló lány 2023-ban akár az összes világszervezet egyesített bajnoki övéért is mehet, a tervekről a Szegedi Sikersztorik sorozatunkban legutóbb Kinga edzőjét, a szintén szegedi Simon Zsoltot faggattuk:

A fenti célok eléréséhez azonban még fontos, hogy első számú kihívói pozícióba kerüljön a WBC jelenlegi frankofón bajnoka, az ehhez vezető út egyik fontos lépcsőfoka pedig az lehet, ha egy hét múlva legyőzi azt a mexikói lányt, aki jelenleg a független világranglista 12. helyén tanyázik.

Zsolti szerint az összes listán előkelő helyen szereplő, korábban világbajnoki címet is birtokló ökölvívó kemény, hajtós bunyós hírében áll, itt biztos nem lesz olyan, hogy a sarka törölközőt dob a ringbe, a végsőkig fog menni előre.

26 HÓNAP UTÁN TÉR VISSZA A SZEGED SPORTOLÓJA DÍJAS KIS MÁTÉ

26 hónappal ezelőtt lépett a szorítóba az ex-WBO interkontinentális bajnok szegedi rendőr-apuka, aki egy 10 menetes mérkőzés formájában, az örmény Yepremyan ellen tér vissza jövő hétvégén. Máté a múlt hétvégi ÁRKÁD Szeged Csokifesztiválon csíptük el (itt egyébként egy teljesen új arcát mutatta meg, egy interaktív kézműves csokoládé workshop-on vett részt), ahol arról számolt be, hogy élete talán legjobb formájában lészül az örmény srác ellen. Yepremyan egy rendkívül szívós, teli talpon mozgó, “verekedős” stílusú bokszoló, a küzdelem pedig már csak azért is parázsnak ígérkezik, mert ellenfele

  • 13-2 mérleggel rendelkezik,
  • és még soha nem ütötték le.

“Tudom milyen padlón lenni, szó szerint. Soha többé nem akarok oda kerülni, mindent beleadok a győzelemért” – magyarázta Máté, aki az utóbbi heteket Tatán, majd Debrecenben töltötte edzőtáborban.

A Sport TV által élőben közvetített gálán Kinga és Máté mellett szorítóba lép majd az olimpikon Gálos Roland és a bő másfél év szünet után visszatérő Egedi Renátó is.

Ha lemaradtál volna a jegyekről, van egy jó hírünk: nálunk még van pár, hamarosan indítjuk a Szeged365 játékot értük!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb