Szegedi Arcok

Megvannak, kik kapják idén a város elismeréseit: Vécsei László orvosprofesszort Szeged díszpolgára címmel, Mózes Ervint és Nagy Bandó Andrást Pro Urbe díjjal tüntetik ki

A péntek délelőtti szegedi közgyűlésen a testület zárt ülésen döntött arról, 2023-ban kik kapják meg Szeged díszpolgári címét, a Pro Urbe díjakat és a Szegedért emlékérmet.

SZEGED DÍSZPOLGÁRA CÍMET IDÉN VÉCSEI LÁSZLÓ ORVOSPROFESSZOR ÉRDEMELTE KI

A Szeged díszpolgára címet idén Vécsei László akadémikus, orvosprofesszor kapja. A Széchenyi-díjas orvos, neurológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a fejfájás és a sclerosis multiplex kutatásának neves tudósa. 2010-ben a Szegedi Tudományegyetem Orvostudományi Kar dékánjává választották.

Fotó: ae-info.org

PRO URBE DÍJAT MÓZES ERVIN ÉS NAGY BANDÓ ANDRÁS FOG KAPNI

Pro Urbe díjjal Mózes Ervint Szeged korábbi főjegyzőjét és a deszki születésű Nagy Bandó András humoristát tüntetik ki majd májusban a Szeged napja alkalmából tartott díszközgyűlésen.

Fotó: 24.hu

SZEGEDI EMLÉKÉREMMEL DÍJAZZÁK A JOGI KAR, A DEÁK FERENC GIMNÁZIUM TANÁRAIT, VALAMINT SZILASI LÁSZLÓ IRODALOMTÖRTÉNÉSZT

A Szegedért Emlékéremmel pedig Prof. Dr. Karsai Krisztina, az SZTE ÁJTK intézetvezető egyetemi tanárának munkáját, Erdélyi Eszter, a Deák Ferenc Gimnázium tanárának érdemeit, valamint Szilasi László irodalomtörténész tevékenységét ismerik el.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb