Közélet

Ma tartja évértékelő beszédét Orbán Viktor

Február 18-án, szombaton, azaz ma délután három órától a Várkert Bazárban tartja hagyományos évértékelő beszédét Orbán Viktor. A huszonnegyedik alkalommal soron következő évértékelő az első miniszterelnöki évértékelő az ukrajnai háború kitörése, valamint a brüsszeli szankciós politika bevezetése óta, így minden bizonnyal ezek a témák is fontos szerepet kapnak a beszédben, írta a Magyar Nemzet.

1999-BEN ADOTT ELŐSZÖR A MINISZTERELNÖK ÉVÉRTÉKELŐ BESZÉDET

Az idei lesz a 24. évértékelő azóta, hogy a miniszterelnök 1999-ben először adott helyzetértékelő beszédet. A miniszterelnök évértékelőit hagyományosan a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület szervezi. Egészen 2004-ig a Pesti Vigadóban, majd annak felújítása miatt az ELTE lágymányosi épületében, később a Körcsarnokban, ezután a SYMA-csarnokban, a Millenárison, végül mind a mai napig a Várkert Bazárban várta a közönségét a kormányfő.

JELLEMZŐEN AZ ÉVÉRÉKELŐKÖN KERÜLNEK BEJELENTÉSRE AZ ADÓ ÉS CSALÁDI KEDVEZMÉNYEK, TÁMOGATÁSOK

A 2010-es kormányváltás óta tartott évértékelők közös vonása, hogy a miniszterelnök mindig hangsúlyozta a gazdaság, a középosztály és a családok megerősítésének célját – jellemzően az évértékelő­kön jelentette be az adó- és rezsicsök­kentéseket, a családi kedvezmények és támogatások kiszélesítését, valamint a kormány munkahelyteremtő, vállalkozás ösztön­ző lépéseit. Tavaly a kormányfő évértékelője egybeesett az országgyűlési választási kampány kezdetével.

Az évértékelő beszéd szombaton 15 órától a miniszterelnök Youtube csatornáján élőben követhető, IDE kattintva.

Forrás: magyarnemzet.hu/Orbán Viktor Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb