Mindenmás

Elhunyt Lendvai Miklós, 23-szoros magyar válogatott labdarúgó

Negyvenhét esztendősen elhunyt Lendvai Miklós, 23-szoros válogatott labdarúgó. A hírt hétfőn Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere osztotta meg közösségi oldalán.

Lendvai Miklós 1991-ben Zalaegerszegen kezdte pályafutását, majd Franciaországban a Girondins Bordeaux, Svájcban pedig a Lugano csapatában futballozott. Később Magyarországra visszatérve 1998-ban a Ferencváros játékosa lett, ezt követően pedig újabb légiós évek következtek Belgiumban és Cipruson.

CSAPATTÁRSA VOLT ZIDANE-NAK

Külföldi csapatai után Győrben, majd az élvonalban utolsóként ismét Zalaegerszegen játszott. Edzőként két időszakban is irányította szülővárosa csapatát. A rendkívül harcos és kemény stílusáról ismert középpályás 1996-ban Csank János kapitánykodása idején mutatkozott be a magyar válogatottban, amelyben 23 alkalommal kapott lehetőséget. Lendvai Miklós élete ajándékának tekintette, hogy ő volt az egyetlen magyar labdarúgó, aki fiatalon csapattársa lehetett a később világ- és Euró­pa-bajnok, BL-győztes középpályásnak, Zinédine Zidane-nak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb