Mindenmás

Pedofilbotrány: 13 éves lányt ronthatott meg egy Békés vármegyei történelemtanár, aki ezért fizethetett is a tini nevelőapjának (18+)

Még véget sem ért a szegedi születésű Bite Zsolt botránya, sajnos már itt is a következő, egyenesen a szomszédból. Ezúttal egy Békés vármegyei általános iskola történelemtanárát gyanúsítják azzal, hogy megrontott egy 13 éves kislányt, a gyermeket ráadásul tulajdon nevelőapja kínálhatta fel a tanárnak – minderről az iskola egyik tanulójának rokona beszélt hétfőn a PestiSrácoknak. Az ügyben azóta kiderült, hogy már a tanár előző munkahelyén, egy orosházi általános iskolában is felmerültek aggályok a pedagógussal, ott többek között egy 15 éves lány zaklatása miatt szűnt meg a munkaviszonya.

Cikkünk elolvasását csakis 18 éven felüli Szeged365 olvasóknak javasoljuk.

A lap megkeresésére a rendőrségen azt írták, hogy az érintett ügyben az Orosházi Rendőrkapitányság február 3-án szexuális visszaélés miatt őrizetbe vett két férfit. A nyomozás eddigi adatai szerint mindketten egyikük 13 éves lánya sérelmére követtek el szexuális bűncselekményt. A nyomozásról az eljárás érdekeire, valamint a gyermekre tekintettel azonban bővebb tájékoztatást nem adtak, a főügyészségen pedig az Indexszel azt közölték, hogy a Békéscsabai Járásbíróságon február 5-én és 6-án elrendelték mindkét férfi letartóztatását egy hónapra.

A KISLÁNY ARRÓL BESZÉLT, HOGY ÉVEKKEL EZELŐTT AZ APJA IS MEGRONTOTTA

Mint írták, terjed egy olyan pletyka, hogy az apa (aki a portál forrásai szerint lehet, hogy nem is a nevelő, hanem a vér szerinti apja a kislánynak) ajánlotta fel a gyerekét a történelemtanárnak, de erre vonatkozóan nincs hivatalos rendőrségi adat.

A PS szerint az apa volt az, aki a bűncselekmény gyanúját bejelentette a rendőrségen, az őrizetbe vételére viszont azért került sor, mert a fiatalkorú lány kihallgatása során elmondta:

a saját apja is folytatott vele szexuális cselekményt, méghozzá már évekkel ezelőtt.

ÖNKIELÉGÍTÉST KELLETT VÉGEZNIE A TÖRTÉNELEMTANÁRA ELŐTT

Azt egyelőre nem tudni, hogyan került a gyermek a tanár lakására. Úgy tudjuk, a kiskamasz viszont azt mondta a rendőröknek, ő levetkőzött, Z. bácsi pedig csak nézte őt meztelenül, közben önkielégítést végzett. A 13 éves lánytól a nyomozók megkérdezték, volt-e már szexuális kapcsolata (ennek abból a szempontból lehet jelentősége, hogy megrontásról beszélhetünk-e), mire a gyermek azt mondta, 10 éves kora óta már nem szűz, és saját édesapja “avatta” be.

AZ ELŐZŐ MUNKAHELYÉN, EGY OROSHÁZI ÁLTALÁNOSBAN IS GOND VOLT VELE

A PS szerint már a tanár előző munkahelyén, egy orosházi általános iskolában is felmerültek aggályok a pedagógussal, ott emiatt szűnt meg a munkaviszonya. Szerkesztőségünk megkapott több elmentett üzenetet, amelyeket akkoriban küldözgetett egy volt tanítványának. Az a lány a zaklatás idején 15 éves volt. A kimentett beszélgetés képernyőfotóit összevetették N. Z. profiljával: mind a név, mind a profilkép megegyezik, a kép nem szerkesztett.

A szóban forgó Messenger üzengetés részleteit ITT találod.

MINDÖSSZE EGYTŐL ÖT ÉVIG TERJEDŐ SZABADSÁGVESZTÉSSEL BÜNTETHETŐ

A hatályos jogszabály szerint az, aki a 14 év alattival szexuális cselekményt végez, vagy 14 év alattit arra bír rá, hogy mással szexuális cselekményt végezzen,

mindössze egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Mint az ügyben cikkező BEOL írja, a mostani esetben azonban fennállhat a minősített eset. Ugyanis, ha a sértett az elkövető hozzátartozója vagy nevelése, felügyelete, gondozása alatt áll, illetve az elkövető a szexuális visszaélést a sértettel kapcsolatban fennálló egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve követi el, a büntetés kettőtől nyolc évig terjedhet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb