Mindenmás

Nem kell már sokat várni, péntektől ismét olcsóbban tankolhatunk Szegeden

Péntektől tovább csökkennek a hazai üzemanyagárak. A benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is bruttó 6-6 forinttal lesz kevesebb literenként.

Nem kell már sokat várni, péntektől ugyanis tovább csökkennek a hazai üzemanyagárak. A benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is csökken bruttó 6-6 forinttal literenként. Így a hét második felében a kutak átlagárai már közelítenek a 600 forinthoz, várhatóan az alábbiak szerint alakulnak majd:

  • 95-ös benzin: 610 forint literenként,
  • gázolaj: 618 forint literenként.

FORDULAT JÖHET

Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu vezetője az Indexnek úgy vélekedett, a tendenciákon az látszik, hogy az elmúlt hetekben folyamatosan csökkenő üzemanyagárakat lehet tapasztalni, és az olcsóbb, valamint automata kutaknál már tapasztalható a régóta várt árszint. Ez azért is meglepő, mert korábban a nemzetközi és a hazai piac is egyértelműen azt várta, hogy az újabb brüsszeli szankciónak lesz egy árfelhajtó hatása, de ez egyelőre elmaradni látszik.

“A tendenciát tekintve a forint jelenlegi állapotát nézve, akár a dollárral, akár az euróval szemben, erősödés látható. Ez pedig segít abban, hogy ez a csökkenés tartós legyen, vagy ezen a szinten álljon be. Ugyanakkor a nagy kérdés mindenképpen az olaj ára lesz” – fogalmazott az Index megkeresésére Bujdos Eszter, aki hozzátette, ez a két tényező befolyásolja érdemben a magyar üzemanyagárakat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb