Kikapcs

Szegeden találkoznak az ország legjobb fiatal robotprogramozói, városunkban szervezik meg a FIRST LEGO League nemzeti döntőjét

A Karolina Általános Iskola és Gimnázium épületében rendezik meg február 25-én a FIRST LEGO League nemzeti döntőjét, ahonnan a legjobb robotprogramozó és fejlesztő csapatok az Egyesült Államokban és a Marokkóban rendezett globális döntőkre nyerhetnek kvalifikációt. Az ingyenes rendezvényen LEGO kiállítás és játszóház várja a gyerekeket – közölte szerkesztőségünkkel a HelloWorld Oktatás és Fejlesztés Egyesület.

LEGO robotok és különleges LEGO építmények töltik majd meg a hétvégén a szegedi Karolina Általános Iskola és Gimnázium épületét, ahova Magyarország tíz legjobb 10-16 éves robotprogramozó csapatát várják. A FIRST LEGO League Challenge versenykihívás részeként az elmúlt hónapokban 5 regionális fordulón (Győr, Tatabánya, Budapest, Miskolc és Debrecen) közel 50 iskola csapata mérkőzött meg egymással, hogy kiderüljön melyik az a tíz, amelyik megteheti a következő lépést a világ legjobb csapatai közé.

ELSŐ ALKALOMMAL LESZ ILYEN VERSENY SZEGEDEN

Szeged első alkalommal rendezi meg a FIRST LEGO League nemzeti döntőjét, ahol a szegedi LEGO gyűjteményekből válogatva megtekinthető lesz egy LEGO kiállítás is – várossal, autókkal és működő robotokkal –, valamint lesz LEGO foci, Interaktív LEGO játszóház és 30 kilogrammnyi LEGO építőkocka a szabad építéshez.  A legkisebbek pedig kipróbálhatják a DUPLO alapú hat tégla foglalkozásokat is, valamint egy kódolható LEGO vonatot is irányíthatnak. A rendezvény támogatója az EPAM, amelynek célja, hogy Szegeden és környékén a FIRST LEGO League alapú foglalkozások felkarolásával meghonosodjon a LEGO Education és az amerikai FIRST által kidolgozott projektalapú oktatás és természettudományos szemlélet. AZ EPAM ennek érdekében a Szegedi régióban nyolc általános iskolát és egy óvodát fogad örökbe, akik számára biztosítják az idei és a következő tanévben a FIRST LEGO League foglalkozások megtartását.

EGYRE NAGYOBB AZ IGÉNY A MAGASAN KÉPZETT MÉRNÖKÖKRE

„Az elmúlt években már Magyarországon is jól látható tendencia, hogy egyre nagyobb az igény az olyan innovatív gondolkodású, magasan képzett mérnökökre és szoftverfejlesztőkre, akik képesek hatékonyan csapatban dolgozni. A FIRST LEGO League versenyek pontosan ezeket a készségeket erősítik a résztvevőkben már egészen fiatal kortól. Az EPAM-nál a saját eKids programunkat is hasonló alapelvek szerint hoztuk létre, és ezért is állunk büszkén az ilyen kezdeményezések mögé. Az pedig külön öröm számunkra, hogy idén immár nem csak Debreceni Regionális Partnerként vehetünk részt az FLL versenyek szervezésében, de a Nemzeti Döntő megvalósításához is hozzájárulhatunk” – mondta Vinkó Bence, az EPAM Hungary ügyvezetője.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb