Közélet

A kommunizmus áldozataira emlékeztek ma Szegeden

Koszorúzással egybekötött megemlékezést tartott Csongrád-Csanád Vármegye Önkormányzata és a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal ma Szegeden. A kommunizmus áldozatainak napja alkalmából rendezett eseményen beszédet mondott Dr. Polner Eörs a Vármegye Közgyűlésének alelnöke, és Dr. Róth Márton Csongrád-Csanád Vármegye főispánja – írja Csongrád-Csanád Vármegye Önkormányzata.

A megemlékezésen a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal főispánja, Róth Márton elmondta, a kommunizmusnak elsősorban nem azért kellett megbuknia, mert jogszerűtlen volt, hanem mert hamis. Hazudott a valóságról, az emberről, a vallásról, valamint a múltról és a jövőről is. Kiemelte, a hőseink viszont ezt nem hagyták.

A megemlékezés virágait a Közgyűlés képviseletében Dr. Polner Eörs alelnök, Magyar Anna, valamint Kormányos Sándor tanácsnokok helyezték el. Koszorút helyezett el többek között a Vármegye Kormányhivatala, valamint:

  • Mihálffy Béla országgyűlési képviselő,
  • B. Nagy László, a FIDESZ szegedi frakció képviselői,
  • a KDNP maroslelei szervezete,
  • Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőrfőkapitányság,
  • a Gál Ferenc Egyetem,
  • a Szegedi Tankerületi Központ,
  • valamint számos katonai és civil szervezet.

100 MILLIÓRA TESZIK A KOMMUNIZMUS ÁLDOZATAINAK SZÁMÁT

A kommunizmus fekete könyve becslések és levéltári kutatások alapján körülbelül 100 millióra teszi a kommunizmus áldozatainak számát az egész világon, rájuk emlékeztek ma. A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja megtartását a Magyar Köztársaság Országgyűlésének 2000. június 13-án elfogadott 58/2000. (VI. 16.) sz. határozata rendelte el, a megemlékezés hivatalos dátuma február 25.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb