Közélet

Makkosháza biztonságos! A rend őrei tartottak előadást, ahol a lakók is interaktívan tehették fel kérdéseiket

A Szeged365 a mikroközösségek rendezvényeit is igyekszik figyelemmel kísérni, Szeged különböző városrészeiben. Legutóbb Makkosházán, Közbiztonsági fórumot szerveztek a Közösség ereje című rendezvénysorozat keretein belül. Ez az a sorozat, amelyre ifjabbik Boros Gyula 339 milliót nyert közbeszerzésen Szegedtől. Ügyesen szervezik ezeket a rendezvényeket, mert még többet tudnak spórolni ilyenkor: gondoljuk sem a rendőrség, sem a bisztró, sem senki nem kér ezért pénzt, így tán még több rendezvényt is meg tudnak tartani, mint az eredeti vállalás.

Már tavaly írtunk mennyi pénzt nyert áprilisban az időközben a Senior Center vezetéséről is lemondott idősebbik Boros Gyula fia, ifjabbik Boros Gyula cége. 338 rendezvényre kapott több, mint negyedmilliárd forintot. Most ebből a pénzből szerveztek Makkosházán Közbiztonsági fórumot, ahol pogácsa nem volt, így erre sem kellett költeni, sőt a rendőrség sem szokott pénzt kérni ezeken az előadásokon. Így reménykedhetünk abban, hogy az eredetileg 1 milliós költségvetésű rendezvényekhez képest még több közösség összetartást tud szervezni Boros Gyula, a Green Team Event Kft ügyvezetője. A rendezvénysorozat elindulásánál is ott voltunk: azért tavaly volt olyan rendezvény is ahol voltak ugrásóvárak és egyéb szolgáltatások, amik biztosan pénzbe is kerültek.

A Makkosházán megrendezésre kerülő Közbiztonsági fórumon nagyon jó témákról beszélt Bakai Máté r. százados, a Tarjánvárosi Rendőrőrs parancsnoka: szóbakerült a kutyasétáltatás, ahol pl. nekünk új információ volt, hogy póráz nélkül is lehet Szegeden kutyát sétáltatni. A fiatalok mulatozásáról is beszéltek a jelenlévők, és a kerékpárral való közlekedés problematikája is előtérbe került. Azt is megtudhattuk, hogy az unokázóa csalók már kevésbé vannak szerencsére jelen, de a besurranó tolvajokra is érdemes figyelni, mert sokszor csak rápróbálnak a lakások ajtajára, és ha nyitva van akkor eltulajdoníthatnak értékeket otthonunkból.

Bakai Máté r. százados készséggel válaszolt minden kérdésre, és több ügyben ígéretet tett arra, hogy kivizsgálják a helyzetet. Rövid vlogunkat itt tudod megnézni:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb