Szegedi Arcok

Életet mentettek: megszúrtak egy férfit Szegeden, a rendőrök látták el a mentők kiérkezéséig

Január 26-án este érkezett bejelentés, hogy egy szegedi lakásban megszúrtak egy férfit. A Szegedi Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsoka aznap Simon Márk hadnagy volt, de a helyszínre ment egy járőrpár is. A mentők megérkezéséig ők látták el a férfi sérülését, nagy hasznát véve a Police Medic képzésnek – számolt be az eseményekről a Magyar Rendőrség a hivatalos Facebook oldalán.

“Ahogy odaértem, a férfi egy széken ült, a mellkasán pedig egy szúrt sebet láttam” – eleveníti fel az esetet a hadnagy. Mint tovább kiemelte: “rögtön megállapítottam, hogy a kisujj méretű szúrás kifelé csak csekély mértékben vérzik. A Police Medic képzésen tanultak alapján tudtam, hogy kialakulhat a légmell, ezért mellkastapaszt, pontos nevén egy Vent Chest Sealt akartam rátenni a sebre, amely a légzést segíti. Nem is figyeltem, hogy ki van a hátam mögött, de ahogy nyúltam volna hátra, már kaptam is a tapaszt, akkor vettem észre, hogy Tisóczki Melinda őrmester adta a kezembe.”

PÁR PERCCEL KÉSŐBB A MENTŐSÖK IS MEGÉRKEZTEK

“A járőrtársammal másodikként értem a helyszínre, és ahogy Márk is mondja, egyből láttam én is a szúrt sebet, illetve azt, hogy a férfi nehezen veszi a levegőt” – vette át a szót az őrmester. “Ezért tudtam, hogy erre a tapaszra lesz szükség. Aztán még megnéztük, hogy van-e kimeneti sebe a férfinak, esetleg más szúrt sérülése. Pár perccel később a mentősök is megérkeztek, átvették a sérült ellátását, majd kórházba szállították” – tette hozzá Tisóczki Melinda.

Gratulálunk a mentéshez Simon Márk hadnagynak és Tisóczki Melinda őrmesternek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb