Szegedi Arcok

Arany fokozatú Felelős Foglalkoztató díjat nyert a szegedi Continental

„Az év felelős foglalkoztatója” díj arany minősítését kapta meg nagyvállalati kategóriában a szegedi Continental, mindezt kiemelkedően jó gyakorlataiért, melyek segítik a hazai felelős foglalkoztatói szemléletmód fejlődését – közölte a vállalat kedden.

Mint kiemelték, a Continental szegedi telephelye megkapta az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft-től a Felelős Foglalkoztató Arany minősítési fokozatot nagyvállalati kategóriában a kollégák jólléte és támogatása céljából létrehozott számos programjának, jótékonysági tevékenységének, illetve rugalmas foglalkoztatási formáinak köszönhetően. A minősítés elnyerésében nagy szerepet játszott az, hogy a cég nagy hangsúlyt fektet a közösségi tevékenységekre, a kikapcsolódásra, támogatja a munkavállalókat a nehéz élethelyzetekben, rendszeres ingyenes szűrővizsgálatokat biztosít és lehetőség van rugalmas és otthonról történő munkavégzésre is.

KIEMELT FIGYELMET FORDÍTANAK A KOLLÉGÁK JÓLÉTÉRE

“A stratégiánk részeként kiemelt figyelmet fordítunk a munkatársak fizikai és mentális jólétére, valamint elégedettségére. Célunk, hogy ne csak egy munkahely, hanem egy egymást támogató közösség legyünk” – mondta Sven Meier, a vállalat ügyvezető igazgatója, majd hozzátette, hogy: “teret adunk a kollégáknak a visszajelzésre, biztosítjuk a szakmai fejlődést annak érdekében, hogy elősegítsük a kiváló teljesítményű csapatszellemet, és fenntartsuk a magas motivációt a biztonságos jövő érdekében.”

AZ OFA CÉLJA A FOGLALKOZTATÁS ÉS MUKAHELYMEGŐRZÉS ELŐSEGÍTÉSE

Az OFA – amely a Gazdaságfejlesztési Minisztérium háttérintézménye – célja a foglalkoztatás és munkahelymegőrzés elősegítése, innovatív foglalkoztatási formák támogatása, a foglalkoztatást, a munkaerőpiaci integrációt szolgáló programok, projektek végrehajtása. Ennek keretében keresik Magyarországon azon munkáltatókat, akiknek fontosak munkavállalóik és megtartásukért erőfeszítéseket is tesznek, minőségi munkahelyek megteremtésére törekszenek, olyan eszközöket alkalmaznak és tevékenységeket folytatnak, amelyek a munkavállalók elkötelezettségét és elégedettségét növelik.

ÚTTÖRŐ TECHNOLÓGIÁK

A közleményben kiemelték, hogy a Continental úttörő technológiákat és szolgáltatásokat fejleszt a fenntartható és hálózatba kapcsolt személy és áruszállítás számára. Az 1871-ben alapított technológiai vállalat biztonságos, hatékony, intelligens és elérhető megoldásokat kínál a járművek, gépek, a közlekedés és a szállítmányozás számára. A Continental együttes forgalma 2021-ben elérte a 33,8 milliárd eurót, jelenleg a cégcsoport több mint 190 000 alkalmazottat foglalkoztat 58 országban. Vállalatunk 2021. október 8-án ünnepelte a 150 éves évfordulóját.

HAT GYÁRRAL ÉS EGY REGIONÁLIS GUMIABRONCS KERESKEDELMI KÖZPONTTAL VANNAK JELEN

A Continental technológiai vállalat a jövőbeli autóipari trendekhez igazodó mesterséges intelligencia fejlesztő központtal, egy járműdinamikai fejlesztőközponttal és tesztpályával, hat gyárral, illetve egy regionális gumiabroncs kereskedelmi központtal van jelen Magyarországon. Hazánkban a vállalat mintegy 8000 munkatársat foglalkoztat. 

A Continental folyamatosan és nagy mértékben járul hozzá a közlekedés biztonságának javításához és a globális klímavédelemhez. Mindezt teszi fékrendszerek, hajtómű- és futómű-komponensek és infotainment megoldások biztosításával, valamint a járműelektronika, műszaki elasztomer-termékek fejlesztésével, ipari szállítási megoldások gyártásával és gumiabroncsok értékesítésével.  

Magyarországon a Continental csoport mindhárom üzleti szektorával jelen van, úgymint az autóipari szektor, a gumiabroncs, az ipari megoldásokat szállító ContiTech. Hazai vállalataink tevékenységet folytatnak Budapesten, Budaörsön, Debrecenben, Makón, Nyíregyházán, Szegeden, Vácon és Veszprémben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb