Smart Szeged

Felturbózták a csatornahálózatot Mórahalmon, csökkent a szennyvíztelep terhelése

Uniós támogatással, csaknem 300 millió forintos beruházással korszerűsítették a mórahalmi csatornahálózatot, a fejlesztésnek köszönhetően csökken a szennyvíztisztító-telep terhelése – tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

A közlemény szerint az élővizek és a felszín alatti vízkészlet tisztaságát megóvó beruházás költségeiből 204,8 millió forintot fedezett uniós és hazai támogatás, 87,8 millió forintot pedig a Csongrád-Csanád vármegyei kisváros önkormányzata teremtett elő. A fejlesztés előkészítéseként az önkormányzat az Alföldvíz Regionális Víziközmű-szolgáltató Zrt.-vel együttműködve elvégezte a szennyvízhálózat állapotfelmérését. Megállapították, hogy hat utcában szükséges hálózat-rekonstrukció.

A beruházás kivitelezője – a mórahalmi székhelyű RMB-Transz Kft. – mintegy 2,5 kilométer hosszan végezte el a vezetékek felújítását. A fejlesztésnek köszönhetően sikerült megszüntetni a talajvíz és esővíz beszivárgását. Az “idegenvíz” kizárásával megfelelő szintre csökkent ezen utcákból a városi szennyvíztisztító-telepre érkező terhelés – áll a közleményben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb