Mindenmás

Újabb Szegeden is működő multi jelentette be, hogy búcsút intenek a hagyományos műanyag zacskóknak

Tavaly a Spar és Interspar, előtte pedig az Auchan jelentette be, hogy búcsút mondanak a hagyományos műanyag zacskóknak az üzletekben, ma pedig a Tesco jelentette be ugyanezt. A Szegeden is több egységgel működő multi a zöldség-gyümölcs osztályon szünteti meg az eddig ingyenesen elérhető, eldobható műanyag zacskók használatát a magyarországi üzleteiben – írja az áruházlánc pénteki közleménye.

ÚJRAZSÁK LESZ KAPHATÓ

Mint kiderült, az üzleteikben ezentúl többször is használható, biológiailag lebomló zacskó, vagy úgynevezett újrazsák lesz kapható a műanyag zacskók kiváltására. Emellett a vásárlók a legtöbb áruház bejáratánál találhatnak a termékek másodlagos csomagolásából származó, ingyenesen elvihető kartondobozokat, melyekbe szintén pakolhatnak. A Tesco szerint ezzel a környezetbarát lépéssel évente 500 tonnával csökkenti a műanyaghulladék mennyiségét Magyarországon.

MÁRCIUS 21-ÉN VEZETIK KI

„Az eldobható műanyag zacskók március 21-i kivezetésével egyidejűleg zöldebb csomagolóanyagokra váltunk, amivel éves szinten 500 tonna műanyagot tudunk megspórolni. Az újonnan bevezetett, biológiailag lebomló zacskó komposztálható, míg az újrazsák minden alkalommal újrahasználható a vásárlás során”– mondta Hevesi Nóra, a Tesco kommunikációs vezetője. A keményítőt tartalmazó, biológiailag lebomló zacskó űrtartalma kb. 4,5 liter, maximális terhelhetősége pedig 2 kilogramm, egy éven belül pedig magától is lebomlik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb