Közélet

Visszatértek az illegális bevándorlók: tegnap és tegnapelőtt is fegyverropogásra ébredt a Szegedtől mindössze 35 kilométerre található Martonos

A Szegedtől mindössze 35 kilométerre található Martonosra lassan kezdenek visszaszivárogni a migránsok annak ellenére, hogy a rendőrök folyamatosan járőröznek a településen. A faluban nyugalom van, a Tisza-menti erdősávból viszont néha hallani lövéseket – írja pénteken a Szabad Magyar Szó. A portálnak Horváth Gergely, a helyi közösség tanácsának elnöke adott helyzetjelentést.

“Amikor Horgoson volt a lövöldözés, utána egy ideig Martonoson is rend volt, mert ugyanabban az időben Martonoson is összeszedték az illegális bevándorlókat. De azóta, akik lekerültek Preševóba, már visszajöttek buszokkal, taxikkal” – magyarázta a lapnak Horváth. A tanácselnök elmondta, hogy a migránsok a Tisza partján rengeteg szemetet hagynak maguk mögött és nagyon sok fényképes igazolványt is eldobálnak.

MOZGÓ BOLT JÁR A MIGRÁNSOKHOZ

“Fent, a határtól egy kilométerre, a Tisza túloldalán, Szerbkeresztúrnál rendes tábor van, állítólag még mozgó bolt is jár le hozzájuk. Nem mondom, hogy nincs jelen a rendőrség, mert láttam már olasz, osztrák, meg német rendőr kocsit, és a Frontex járművei is járőröznek. A kanizsai rendőrkapitánysággal is jó az együttműködés, ha bármi történik, mindjárt ott vannak Martonoson, de szerintem ez nem is az ő hatáskörük, hanem a speciális rendőrség feladata lenne, csak ők nem bírják lefedni az egész területet” – magyarázta Horváth Gergely.

A TELEPÜLÉS MINDKÉT OLDALÁN ERDŐ VAN

A helyi közösség vezetője rámutatott, hogy Martonos azért is specifikus, mert a töltés mindkét oldalán erdő van, ahol könnyen elbújnak a bevándorlók és ezt a területet nagyon nehéz átfésülni. “Pillanatnyilag bajban vannak a migránsok, mert elönti őket a Tisza. A folyónak nagyon hirtelen emelkedik a vízszintje. Tegnap és tegnapelőtt is a falu reggel öt-hat óra körül fegyverropogásra ébredt. Nem a speciális rendőrség volt, úgyhogy lehet, hogy bandaháború zajlik” – mondta Horváth. A tanácselnök elmondása szerint a faluban élők között vannak olyanok is, akik üzletet látnak abban, hogy segítenek a migránsoknak de ezt már, mint mondta, nem tudják ellenőrizni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb