KözéletVideo365

A nyílt utcán lövöldöztek a Szegedtől 18 km-re lévő Horgoson, kivonult a katonaság is (frissítve, videóval)

Csütörtök délután óta rendbontás zajlik a Szegedtől légvonalban mindössze 18 kilométerre lévő Horgoson, a Szabad Magyar Szó nevű vajdasági portál szerint lövöldözés is volt a település főutcáján. Egy térfigyelő kamera felvétele alapján pár perccel 18 óra előtt géppuskákkal felfegyverkezett kapucnis férfiak vonulnak végig a Bartók Béla utcán, a Horgos – a mi falunk nevű Facebook csoportban pedig egy olyan, a falu központjában készült videót tettek közzé, melyen a fegyverropogás zaja is hallható.

Horgoson egy hete tartottak falugyűlést, ahol az elkeseredett polgárok többször is szóvá tették, hogy a határmenti faluban ezrével tartózkodnak migránsok, virágzik a bűnözés, ennek ellenére a településen nincs rendőr – számolt be róla az SZMSZ.

A falubeliektől úgy tudják, hogy a lakossági fórumot követő két napban két rendőr járőrözött a település központjában, ám utána már nem látták őket, és minden visszatért a “régi” kerékvágásba.

A csoportban – ahol az utóbbi videót megosztották – azt írták, kivonult a katonaság, a falu központjában lévő Akácos és Kertész utcákat pedig lezárták. Arról egyelőre nincs információ, hogy vannak-e sérültek, amint lesz, cikkünket frissíteni fogjuk.

FRISSÍTVE: MÉG ESTE 10 KÖRNYÉKÉN IS MENT A LÖVÖLDÖZÉS, A HELYIEK RETTEGNEK, ÁLLÍTÓLAG KÉT MIGRÁNSBANDA CSAPOTT ÖSSZE

A beszámolók szerint még este 10 környékén is ropogtak a fegyverek, egyesek a futballpálya felől, mások a Kamarás erdő, illetve az autópálya felől vélték hallani a lövések zaját. A helyi sajtó szerint 50 fő lehet érintett, állítólag két migránsbanda csapott össze egymással.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb