Sport

Szegeden a világ szeme: a UFC Fight Pass közvetíti a szegedi Juhász Bea ma esti MMA meccsét (frissítve)

Miközben az MMA világ szeme a sportág legnagyobb ikonjának tartott Jon Jones vasárnap hajnali visszatérésére figyel, egy szolnoki születésű, de Szegeden edző lány, Juhász Bea is nagy durranásra készül: a Sárközi MMA Team 52 kilogrammos versenyzője szalmasúlyban meccsel az iráni Kamal Beikkel, Rómában, a Venator 14 nevű gálán. A mérkőzés előtt a csapat vezetőjét, egyben Bea – aki az utóbbi egy év legsűrűbben harcoló magyar női MMA versenyzője – edzőjét, Sárközi Róbertet csíptük el egy villáminterjúra, aki pont a Colosseum előtt állt, amikor felhívtuk.

A HÁBORÚ ISTENE KISZÁMÍTHATATLAN

Az iráni ellenfél a Sherdog adatbázisa szerint egy 5-4 – es mérleget bunyózott össze, az 1989-es születésű lány az 5 győzelméből kettőt kiütéssel, egyet submission-nel húzta be, Robi szerint nagyon veszélyes harcos. A szegedi tréner elmondta, hogy Bea felkészülése nagyon jól sikerült, bomba formában van, de a “háború Istene” kiszámíthatatlan, ebben a sportágban szinte semmit sem lehet biztosra venni.

ÉLŐBEN ADJÁK A UFC FIGHT PASS-EN

Juhász Bea ma esti, olasz meccse azért is izgalmas tétel, mert a UFC élőben közvetíti a Fight Pass-on keresztül. Mindez amellett, hogy – némi anyagi ellentételezés fejében – minden szegedi számára nézhető, azt is jelenti, hogy a világ vezető promóciójának fókuszába kerülhet a szegedi Sárközi MMA Team versenyzője, amire Robi annyit mondott, hogy a végcél természetesen az, hogy a lány előbb-utóbb a UFC-ben harcolhasson.

Az edző szerint Bea helyt állna akár a TOP 15-ben is, bár, az élmezőnyben ebben a súlycsoportban már olyan nagyágyúk vannak mint a hajnalban címet védő Valentina Shevchenko vagy a kínai ász Zhang Weili.

Bea összecsapása 19:30-kor kezdődik, ITT tudod nézni, szerintünk ütős kis warm up lesz Jon Jones és Cyril Gane történelminek ígérkező összecsapása előtt. Ma este két másik magyar is ketrecbe lép, ők az FNC promóció aktuális gáláján meccselnek, mint a TotalDamage írta, Szolnoki Roland a 77 kilogrammos kategóriában, míg, Szentpáli Gergely 71 kilogrammban mérkőzik majd. Az utóbbi két fight érdekessége, hogy mindkét srácot a Sárközi MMA Promotion juttatta hozzá a lehetőséghez, hogy egy nemzetközi gálán bunyózhassanak.

FRISSÍTVE: AZ IRÁNI LÁNY NYERT

A bevezetőben említett Jones visszatért (a minden előzetes forgatókönyvet lazán felülíró eredményt nem spoilerezzük el, 10-től vissza lehet nézni a Sport 2-n), a szegedi vonatkozású olasz meccs viszont sajnos nem úgy alakult, ahogy annak a Napfény Városában drukkoltunk.

“Beik alig több mint egy perc alatt zárta a meccset”

– írta közösségi média oldalán a Venator promóció, akik hozzátették, hogy Juhász Bea ellenfele ütések és térdelés kombinációjával fejezte be az összecsapást.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb