Mindenmás

Súlyos buszbaleset volt alsóvároson, életveszélyes sérült is van, 11 embert vittek kórházba (frissítve)

Hétfőn délután három előtt nem sokkal egy autóbusz és egy személygépkocsi ütközött össze Szegeden, a Bem utcában – tudtuk meg a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályától. A baleset pontosan a Bem, a Hattyas és a Dobó utcák kereszteződésénél történt.

Információink szerint az autóbusz az ütközés következtében egy fának is nekiütközött. Krisztián olvasónk szerint a busz vezetője beszorult a járműbe. A katasztrófavédelem azt írja ugyanakkor, hogy őt a műszaki mentést végző szegedi hivatásos tűzoltók szabadították ki. Az egységek a társhatóságokkal közösen dolgoznak a helyszínen, ahol teljes útlezárás van érvényben. Kerülni a környező utcákban lehet.

FRISSÍTVE (15:30): A BUSZON TÖBBEN MEGSÉRÜLTEK

A rendőrség hivatalos oldalán megjelent közlemény szerint a baleset akkor történt, amikor a személygépkocsi a Dobó utcából kikanyarodva nem adott elsőbbséget az éppen odaérkező autóbusznak. A járművek összeütköztek, végül a busz fának csapódott. Az elsődleges adatok szerint a buszon többen megsérültek. A helyszíni szemle és műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon teljes útlezárás van érvényben, a forgalom a környező utcákban halad.

FRISSÍTVE (17:15): VÁLASZOLT AZ OMSZ, ÉLETVESZÉLYES SÉRÜLT IS VAN

A baleseti mechanizmusra való tekintettel a szegedi mentésirányítás azonnal több mentőegységet indított – írta megkeresésünkre az OMSZ. Összesen hét mentőegység vett részt a baleset felszámolásában, 11 sérültet vizsgáltak meg és láttak el a helyszínen.

Közülük egy fő életveszélyesen, hárman súlyosan és heten könnyebben sérültek.

FRISSÍTVE (18:11): AZ AUTÓS VOLT A HIBÁS

A vétkes fél az Audi sofőrje lehetett, mint a rendőrségi közlemény írta, a személygépkocsi a Dobó utcából érkezve nem adott elsőbbséget a Bem utcán, védett útvonalon haladó menetrendszerinti autóbusznak. Az ügyben tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset okozása vétsége miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon.

FRISSÍTVE (18:19): ELVITTÉK AZ ÖSSZETÖRT BUSZT

Szeged365 olvasói beszámolók szerint délután 6 előtt megérkezett egy nyerges vontató, amely elhúzta az összetört buszt a helyszínről. A helyszínelés továbbra is tart, az úttesten még mindig sok a törmelék Gergő nevű olvasónk szerint.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb