Mindenmás

Gyanús autók jelennek majd meg a szegedi, szentesi és csongrádi utakon

Gyanús járművek jelennek majd meg a szegedi, szentesi és csongrádi utakon, de nyugi, nem kell tőlük félni, hiszen ezek csak a Google Utcakép autói lesznek. A hétfői közleményük szerint idén tavasszal bukkannak majd fel vármegyénk útjain, és a következő hónapokban az ország számos pontját, köztük Sopront, Szekszárdot, Mezőtúrt, Szentest, Tapolcát, Karcagot, Baját és Miskolcot is érinteni fogják.

Az idei bejárás fő célja a Google Utcakép városokról és azokat összekötő utakról készített fotóinak frissítése a Google Térképen – közölte a Google sajtóirodája hétfőn.

RENDSZERESEN FRISSÍTENEK

A Google azt írja, hogy az Utcaképnek köszönhetően a felhasználók virtuálisan bárhonnan felkereshetik a magyar városok többségét, ezzel együtt pedig meglátogathatnak számos kulturális nevezetességet, például kastélyt és várat, illetve közelebbről is megtekinthetik az országban található nemzeti parkokat és egyéb természeti csodákat.

“A Google tisztában van azzal, hogy a települések és az őket összekötő utak infrastruktúrája folyamatosan változik, ezért képeit rendszeresen frissíti, ezzel segítve az embereket a biztonságos és pontos tájékozódásban” – írják a közleményükben.

Magyarországon a Google Utcakép szolgáltatása 2013 óta érhető el, azóta a helyi képanyagot rendszeresen frissítik, hogy az a lehető legpontosabban tükrözze a valóságot. Az autók mellett gyalogosan, valamint biciklivel kezdték el bejárni az ország különleges pontjait.

GYALOGOSZÓNÁT IS RÖGZÍTETTEK, ÍGY LÁTHATÓ MÁR A DÓM TÉR IS

Az indulás óta az utcák és utak mellett több gyalogoszónát is rögzítettek. Ennek köszönhetően megtekinthető többek között a tihanyi rév, a szegedi Dóm tér vagy épp a Börzsöny. A vállalat az Utcaképen keresztül olyan népszerű hazai látványosságokat is felfedezhet, mint az Országház, a Halászbástya, a budai vár és a Hősök tere. A Google kiemelten elkötelezett a személyes adatok védelme iránt. Az autók március 9-én indulnak útnak Magyarországon, Szentes mellett Szegedre és Csongrádra is ellátogatnak majd.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb