Mindenmás

Napi pakk: 10 fokot és borongós időt hoz a mai nap, Isten éltesse Szeged és a Nemzet Színészét, Király Leventét!

Borongós, felhős nappal indul a hetünk Szegeden, maximum 10 fokot mérhetünk a nap legmelegebb óráiban. Jó hír, hogy ma újra kitárja kapuit a Somogyi – könyvtár és valamennyi fiókkönyvtára. Jeles szülinapot is ünneplünk: ezen a napon született Király Levente, a Nemzet Színésze, a Szegedi Nemzeti Színház Örökös Tagja. Tedd fel főni a kávét, mert meghoztuk mellé a Napi pakkot, minden fontos reggeli infóval!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Inez, Leonóra, Ágnes és Elvira nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 1475-ben ezen a napon született Michelangelo Buonarroti olasz festő, szobrász, építész és költő (Dávid, Piéta).
  • 96 éve született Gabriel García Márquez, Nobel-díjas kolumbiai író, regényíró.
  • 86 esztendős a mai napon Király Levente színművész, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, Érdemes művész, a Szegedi Nemzeti Színház Örökös Tagja.
  • 2009-ben ezen a napon hunyt el Horváth Teri, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművésznő, az Indul a bakterház Banyája.
  • 155 éve hunyt el Hild József építész. Legismertebb szegedi épülete a Dóm téri SZAB – székház. Emléktábláját az Oskola és Somogyi utca sarkánál, az Árkádok alatt helyezték el.

MA IS VELÜNK MARAD A BORONGÓS, FELHŐS IDŐ

Hétfőn felhős, borongós időre van kilátás Szegeden és környékén, sőt, az esti órákban gyenge eső, szitálás is kialakulhat térségünkben az Időkép előrejelzése szerint. Hajnalban 2 fokig hűl le a levegő Szegeden, a legmagasabb hőmérséklet pedig a hét első napján 10 fok körül alakul.

MÁTÓL ÚJRA MEHETÜNK A SOMOGYI – KÖNYVTÁRBA

Március 6-án, hétfőn nyit újra a Somogyi-könyvtár és valamennyi fiókkönyvtára, innentől kezdve valamennyi intézmény a megszokott nyitvatartási rend szerint várja a látogatókat – írták hozzánk eljuttatott közleményükben.

KÜLÖNLEGES PROGRAMMAL KÉSZÜL MA A GRAND CAFÉ

Európai turnéja során Magyarországon csak a szegedi Grand Caféban lép fel szaxofonos műsorával a Twin Peaks-ből ismert Alex Zhang Hungtai, március 6-án, 8 órakor, számolt be a kulturális komplexum az eseményről Facebook oldalán.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb