KözéletVideo365

Megrázó felvételek kerültek elő a szegedieket is a sorában tudó HUNOR mentőcsapat törökországi munkájáról

Megrázó felvételek kerültek elő a szegedieket is a sorában tudó HUNOR mentőcsapat törökországi munkájáról. A magyar hősök 17 ember életét mentették meg, köztük 3 gyermeket hoztak fel az összeomlott lakóházak alól.

Blikk cikkében azt írja: a törökországi földrengést követően pár órával a HUNOR mentőcsapat repülőre szállt, és több napon keresztül éjt nappallá téve dolgoztak a romok alatt. Az áldozatos munkájuknak köszönhetően 17 ember életét mentették meg, köztük 3 gyermeket hoztak fel az összeomlott lakóházak gyomrából.

KENDŐZETLENÜL MUTATJA BE A VIDEÓ, HOGY MILYEN BORZASZTÓ KÖRÜLMÉNYEK URALKODTAK TÖRÖKORSZÁGBAN

Csaknem egy hónappal a tragédiát követően Magyarország Kormánya egy videós beszámolót tett közzé a törökországi mentőakcióról, amelyen a csapattagok is megszólalnak, és a felvételek kendőzetlenül mutatják be, milyen borzasztó körülmények uralkodtak a helyszínen.

“Volt, hogy egy emberért 16 órát is küzdöttünk. Nekünk ez a küldetésünk” – mondta a hat perces riportban Dr. Jackovics Péter, a HUNOR parancsnoka, majd hozzátette, hogy a földrengés olyan kiterjedésű volt, mint majdnem fél Magyarország. Azt is kiemelte, hogy 12 éve tréningeznek a hasonló helyzetekre. “Annak a nyomása, amivel kint találkoztunk, az gyakorlatilag számunkra is egy újdonság volt. Erre nem igazán lehet felkészülni” – emelte ki már Széll Norbert, a mentőcsapat egyik kutatója.

A szakember olyan területen dolgoztak, ahol 12 emeletnyi épülettömb dőlt az oldalára, és minimum ezer embert kerestek.

ÍGY LÁTTÁK A SZEGEDIEK A TÖRÖKORSZÁGI MENTÉST

Mint megírtuk, már hazaérkezett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kutató-mentő csapata, a Hunor Törökországból, melynek három szegedi tűzoltó, Tátrai János tűzoltó alezredes, Maróthi Róbert főtörzsőrmester és Süli Csaba százados is a tagjai voltak. Hazaérkezésüket követően beszélgettünk a három hős szegedi tűzoltóval, akik mentőcsapatukkal február 6. és 12. között Antakya-ban a nap 24 órájában, megfeszített munkával 17 túlélőt, köztük 3 gyermeket mentettek ki az összedőlt épületek romjai alól.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: พรมรถ
'Fel a tetejéhez' gomb