Mindenmás

Eszünk megáll: radioaktív anyaggal próbálta meg átlépni a határt egy sofőr a déli szomszédunknál, súlyos mértékű sugárzást mértek a helyszínen

A szerb-horvát határon, Bezdánnál komoly mennyiségű radioaktív anyagot találtak egy autóban – írja kedden a Szabad Magyar Szó a SOinfo.org információira hivatkozva. Mint kiemelték, az eset még szombaton történt, amikor veszélyes mértékű sugárzást észleltek egy, a határon várakozó személygépjárműben.

Nem hivatalos információk alapján a határon az érzékelők hangjelzéssel figyelmeztettek arra, hogy a külföldi rendszámú, Szerbiából való távozásra várakozó gépkocsiban magas a sugárzási szint. A horvát állampolgárságú sofőrt, és két utasát a helyszínen elfogták.

SÚLYOS MÉRTÉKŰ SUGÁRZÁST MÉRTEK

A hírportál információi szerint az incidens bejelentése után egy vinčai szolgálati csoport érkezett a határátkelőhelyre, akik megerősítették, hogy radioaktív elemek vannak a járműben, és súlyos mértékű sugárzás mérhető a határzónában. A hírportál nem részletezte, hogy milyen radioaktív anyagot foglaltak le, és hogy az mire használható. Nem hivatalos információk alapján a szombati műszak vámosait és rendőreit kötelezték a munkaruházat levételére és egészségügyi ellenőrzésekre. A jármű és a radioaktív anyag 24 órán keresztül a bezdáni határátkelő közelében volt. A SOinfo.org portál magyarázatot kért a szerbiai JP nukleáris létesítménytől a lakosság egészségét súlyosan veszélyeztető esemény kapcsán.

FRISSTÍVE: VILLÁMHÁRÍTÓ-FEJET SZÁLLÍTOTTAK

A rendőrség ma azt közölte, hogy villámhárító-fejet szállított a három horvát állampolgár.  A három férfit veszélyes anyag szállításának, valamint veszélyes anyag illegális feldolgozásának és tárolásának a gyanújával őrizetbe vették, mielőtt elhagyhatták volna Szerbiát.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb