Mindenmás

Tartozást ment rendezni, aztán inkább kirabolt egy 83 éves férfit egy kiskunmajsai fiatalember

Kezdeményezték egy 23 éves kiskunmajsai férfi letartóztatását a település rendőrei, mivel gyanújuk szerint erőszakkal elvett 20.000 forint készpénzt 83 éves áldozatától – írta a rendőrség. A sztori pikantériája, hogy a delikvens 9000 Ft-tal tartozott az áldozatnak, aki az elkövető érkezésekor azt hitte, hogy a restanciáját ment rendezni. Nem így lett, sőt, az illető még ki is rabolta alkalmi hitelezőjét…

Kopogtatásra lett figyelmes egy 83 éves kiskunmajsai férfi 2023. március 3-án este otthonában. Amikor kinézett az ablakon, egy helybéli állt a ház előtt, akit jól ismert, mivel korábban többször adott neki kölcsön, legutóbb 9000 forintot. Úgy sejtette, talán a tartozását rendezné adósa, ezért kiment hozzá és kezdetben úgy tűnt, hogy sejtése beigazolódik. A hívatlan vendég ugyanis azzal állt elő, hogy megfizetné az elmaradását, viszont csak nagyobb címlet van nála. Kérte az időset, hogy váltsa fel a pénzét, így könnyedén oda tudja adni belőle a tartozás összegét. Az idős nagyon megörült a hírnek, ezért sietve igyekezett eleget tenni a kérésnek és magához vett húszezernyi „aprópénzt”. Ám amikor készült a cserére, hirtelen erőszakossá vált a férfi:

dulakodni kezdett vele és utasította, hogy azonnal adja oda neki a zöldhasúakat.

Kiderült, hogy adósának esze ágában sincs megadni a kölcsönt, sokkal inkább még több pénzt akar szerezni korábbi jótevőjétől. A támadó – amint megszerezte a bankókat – el is szaladt.

A rendőröket csak tegnap értesítette a sértett a rablásról, azonban a nyomozók rögtön az elkövető felkutatásába kezdtek és rövid idő alatt el is fogták. A 23 éves férfit őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki. Az is kiderült, hogy nem először bűnözött, ugyanis a gyanú szerint korábban fát lopott az egyik telephelyről.

Kihallgatásán a bűncselekmények elkövetését elismerte, a nyomozók pedig kezdeményezték a letartóztatását.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb