Mindenmás

Hamarosan vége a reggeli dugóknak? Lassan, de apad a Tisza Szegednél, rákérdeztünk, hogy mikor nyitják meg a Huszár Mátyás rakpartot

Vasárnap 11 órakor 586 centiméteres vízállásnál tetőzött a Tisza Szegednél, a Huszár Mátyás rakpartot pedig pár nappal a tetőzés előtt zárták le. Az egyébként igencsak nagy forgalmat lebonyolító rakpartot azóta is nélkülöznünk kell, így már egy hete folyamatosak a dugók a reggeli és a délutáni csúcsban Szegeden, mi pedig naponta több kérdést is kapunk arról Tőletek, hogy mikor nyitják meg végre. A témában Makrai Lászlónál, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetőjénél érdeklődtünk, és ami biztos: a héten még biztos, hogy nélkülöznünk kell a rakpartot közlekedés tekintetében.  

Pontosan egy hete zárták le Szegeden a Huszár Mátyás rakpartot. A Tisza az úr a helyszínen, amit az autósokon kívül a családok, a kerékpárosok és a sétálgatók is élveznek.

LASSÚ APADÁS VAN, LEGHAMARABB HÁTFŐN SZABADULHAT FEL A RAKPART

Az idilli látványt viszont beárnyékolják a reggeli és délutáni csúcsban kialakuló irdatlan dugók, ugyanis aki eddig a rakpartot használta a közlekedéshez, az most kénytelen a belvároson keresztül kocsikázni Szegeden. Többen is arról érdeklődtetek szerkesztőségünknél, hogy meddig fog tartani ez az állapot, hiszen a Tisza már visszavonulót fújt. Rákérdeztünk Makrai Lászlónál, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetőjénél, hogy a napi vízállás mit mond, mikor nyithatják meg újra a rakpartot? Makrai László elárulta, hogy ezen a héten még biztos nem nyitják meg, legjobb esetben is csak jövő hétfőn szabadulhat fel.

Mint kiemelte, jelenleg egy lassú apadás van, a Tisza vízszintje a vártnál lassabban vonul vissza. Azt is megtudtuk, hogy ha az ATIVIZIG zöld utat is ad, még akkor is bokros teendő van a nyitás előtt: előbb meg kell hogy várják, hogy teljesen felszáradjon az úttest, majd le kell söpörni a felgyülemlett iszapot. A jelenlegi apadási adatokat figyelembe vége ez legkorábban is csak hétfőn lehet, de addig még sok a bizonytalan tényező, viszont Makrai László reméli, hogy hétfőre valóban összejöhet a rakpart újranyitása.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb