Mindenmás

Két lakásba is betört egy férfi Szegeden, mindkét idős sértettet ismerte

Egy szegedi fiatal két lakásba is betört, a városi rendőrök azonban hamar elfogták – közölék a police.hu-n. Mint kiderült, a rendőrségre kedden érkezett a bejelentés a betörésről. Az áldozat egy idős férfi volt, akinek az otthonából hétfő éjszaka, miközben ő hallókészüléke nélkül aludt, készpénzt, laptopot, bankkártyát és telefonokat loptak el.

A rendőrség szerint az elkövető nem sokkal később többször is fizetett a bankkártyával egy közeli boltban – a látogatás kissé teátrálisra sikerült: kapucniban és baseball sapkában lépett be a boltba, az üzlet előtt elhajtó rendőrautó elől nem túl elmés módon elbújni igyekezett, így az eladó fel is figyelt rá. Csütörtökön végül sikerült azonosítani a fiatal férfit, aki gyanúsítotti kihallgatása során nem csak ezt a betörést vallotta be, de azt is, hogy hetekkel ezelőtt egy másik lakásba is bejutott hasonló céllal és eredménnyel.

MINDKÉT SÉRTETTET ISMERTE

A gyanúsított elmondta, hogy különösebb tervezés nélkül, egy hirtelen impulzustól vezérelve követte el a tettét, a történetet pedig az sem teszi felemelőbbé, hogy mindkét idős sértettet ismeri, egyiküket gyerekkora óta. Az eljárások egyesítését követően a szegedi nyomozók háromrendbeli, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt folytatják az eljárást.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb