Sport

Nagyot mentek a szegedi női vízilabdások: a Tatabánya elleni mérkőzésen fontos pontot szereztek, így feljebb léptek a tabellán

Egyszer sem volt egy gólnál nagyobb különbség a szegediek és a tatabányaiak között az E.ON Női OB I., alapszakasz, 16. fordulójában a szegedi Tiszavirág Sportuszodában megrendezett rangadón pénteken. A végig izgalmas hazai derbi 8–8-as döntetlennel ért véget, így fontos pontot szerezve 8. helyre jött fel a tabellán a Szegedi Női Vízilabda Egyesület, tudatta a klub közösségi oldalán.

VÉGIG FEJ-FEJ MELLETT VOLT A KÉT RIVÁLIS

Mint beszámolójukban írták, végig fej-fej mellett volt a két rivális, de a mérkőzés első és második fele egészen más volt: az első két negyedben a Tatabánya futott az eredmény után, a nagyszünetet követően viszont a Szegednek kellett négy alkalommal is egyenlítenie. Mindkét félnek mindig volt válasza a másik játékára, igazi adok-kapok párharc alakult ki a medencében.

A SZEGED A DÖNTETLEN EREDMÉNNYEL FELJÖTT A TABELLA 8. HELYÉRE

“Győzni szerettünk volna, de a 8–8-as döntetlennel is fontos pontot szereztünk, hiszen feljöttünk a tabellán a 8. helyre, egy ponttal megelőzve a Győrt, a Tatabányával szemben pedig megmaradt a kétpontos előnyünk. A papírforma szerint az alapszakasz utolsó két fordulójában megtarthatjuk ezt a pozíciót, ami értékes lenne a rájátszásra” – összegezte az eredményt a Szegedi Női Vízilabda Egyesület.

ÖSSZEGZÉS:

Szeged–Tatabánya 8–8 (1–1, 2–2, 2–3, 3–2)
E.ON Női OB I., alapszakasz, 16. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 40 néző. Vezette: Várkonyi, Ercse.
Szeged: Gyöngyösi – Lendvai 2, Tátrai 2, Ráski 3, Szabó J., Bocskay, Pádár 1. Csere: Szabó K., Pap, Kenéz, Botka. Vezetőedző: Varga Tamás.
Tatabánya: Kovács D. – Zanleitner H., Zink 1, Felkai 2, Orbán 2, Sóti 1. Csere: Zanleitner N. 1, Becsey, Kovács J, Rajna 1. Vezetőedző: Zanleitner Krisztina. 
Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 7/2.
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1.

Forrás: sznve.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb