Közélet

Feljelentést tesznek Orbán Viktor ellen

„Feljelentést teszek a miniszterelnök ellen” – jelentette be közösségi oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. A kormányfő a tervezettnél másfélszer hosszabb útvonalra, ezer kilométeres kitérőre kötelezte a „honvédségi” utasszállító repülőgépet, csak mert ő Toscanába ment családi kirándulásra – írta a politikus.

Hadházy Ákos független képviselő Facebook-oldalán közölte, feljelentést tesz a miniszterelnök ellen. Szerinte ugyanis az, hogy Orbán Viktor a honvédségi utasszállító repülőgépet használta a toszkánai családi kiránduláshoz, kimeríti a Btk. 305. paragrafusát, amely szerint az a hivatalos személy, aki azért, hogy jogtalan hátrányt okozzon vagy jogtalan előnyt szerezzen a) hivatali kötelességét megszegi, b) hivatali hatáskörét túllépi, vagy c) hivatali helyzetével egyébként visszaél, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

KÁRT OKOZOTT ORBÁN VIKTOR

Hadházy Ákos levezetése szerint Orbán Viktor jókora kárt okozott, amikor Kairóból nem Budapestre repült haza egyenesen (kb. 2200 km), az állami tulajdonú repülőgépet a Kairó – Pisa – Budapest útvonalra „térítette el” magánprogramja miatt, így ugyanis a 160 fős utasszállító 3200 kilométert repült.

MAGÁNPROGRAMON JÁRT

Orbán Viktor egyébként február 27-én utazott Kairóba, de mielőtt visszatért volna Magyarországra, tett egy kitérőt a honvédségi repülőgép, és Olaszország felé vette az irányt. “Orbán Viktor magánúton tartózkodott Olaszországban, és a miniszterelnök magánprogramjairól nem tudok tájékoztatást adni” – válaszolta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, amikor a sajtó rákérdezett, milyen célból utazott a Magyar Honvédség gépével Olaszországba a miniszterelnök.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb