Mindenmás

Napi prosztó a szomszédból: parkoló autónak ütközött, majd elsodort egy gyalogost a részeg sofőr, menekülés közben még egy oszlopnak is nekiütközött

Parkoló autónak ütközött, majd elsodort egy gyalogost a részeg sofőr Kecskeméten. A férfi végül menekülőre fogta a dolgot, miközben még egy oszlopnak is nekihajtott. A sofőrt a helyi rendőrök végül elfogták és őrizetbe vették – írja a police.hu.

A közlemény szerint Kecskeméten, a Lombos utcában haladt személyautóval egy férfi 2023. március 11-én 18 óra körül, amikor előzni kezdett egy úttest szélén parkoló autót. A manőver során a sofőr nem jól mérte fel a két autó távolságát és még az előzés megkezdésekor nekiütközött a parkoló jármű bal hátsó sarkának. Ezután átsodródott a szemközti sávba, ahol elsodorta az egyik visszapillantó tükörrel az úton éppen áthaladó 70 éves gyalogost.

A BALESET UTÁN A SOFŐR ELHAJTOTT

Mint kiderült, itt még nem ért véget a sorozatos baklövés, ugyanis a baleset után a sofőr elhajtott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy senki sem sérült meg. A rendőrség szerint menekülés közben még egy oszlopnak is nekiütközött, ezért a járművet hátrahagyva, gyalogosan folytatta tovább az útját. A balesetben érintett gyalogos szerencsére csak könnyebben sérült.

LETARTÓZTATHATJÁK

A vármegyeszékhely rendőrei rögtön azon kezdtek el dolgozni, hogy a vétkes sorőrt felkutassák, aminek eredményeként tegnap elfogták. Az 54 éves helybélit őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki segítségnyújtás elmulasztása bűntett miatt. Kihallgatásán arra is fény derült, hogy ittas volt a történtekkor. A rendőrök előterjesztést tettek a letartóztatásának indítványozására.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb