Közélet

Színesebb és még több napvitorla jön a Kárász utcára, megkezdték a munkát a Széchenyi tér és a Klauzál tér közötti szakaszon

“Ma megindult a munka a Kárász utcán, elkezdik a napvitorlát tartó szerkezet felszerelését” – írja közösségi oldalán Mihálik Edvin, a város zöldtanácsnoka. Mint kiderült, három ütemben kerülnek majd fel a napvitorlák a Kárász utcára:

  • először a Széchenyi tér felőli oldalon szerelik fel,
  • majd a középső szakasz következik,
  • végül május végén pedig összekötik a tavaly kikerült próbaverziót a Kölcsey és Kárász utca kereszteződése fölé feszített lebegő tetővel.

A napvitorlák nem teljes hosszban fedik majd le a Kárász utcát. A tervek szerint a már meglévőt meghosszabbítják, ami átszeli majd a Kölcsey utcai kereszteződést, de kerül napvitorla a DM fölé, valamint a Széchenyi tér és a Klauzál tér közötti szakaszra. Utóbbi várhatóan május elejéig el is készül.

Mihálik Edvin posztja szerint a tapasztalatok azt mutatják, hogy jelentősen csökken a hőmérséklet azon a szakaszon, ahol napvitorlákat szereltek a tavalyi évben, ezért folytatják a munkát idén. “A lakossági visszajelzéseknek megfelelően színesebb lesz a napvitorla és ősszel le fogjuk szerelni majd a hálós tartószerkezet is” – emelte ki a képviselő a közösségi oldalán.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb