Mindenmás

A kitartó márciusi ifjakat a hidegfront és a szélvihar sem rettentette el: 70 zsák hulladéktól mentesítették önkéntesek a Marost vármegyénkben

“Folyómentőink a III. Mocskos Maros Mentőexpedícióhoz csatlakoztak és hármas fogatban az Alföldi Szabadidő Egyesület, a Maros Vízisport Egyesület – MVSE Makó és a Pet Kupa a szélvihar, eső és hideg ellenére 70 zsák hulladéktól mentesítették a Marost” – derült ki a Pet Kupa közösségi oldalán megjelent posztjából.

A nemrég levonult árhullám irtó nagy mennyiségű hordalékot és szemetet hagyott maga után. Volt munka bőven, de március 15-én a bátor, kitartó márciusi ifjakat a hidegfront és a szélvihar sem rettentette el. Mint kiderült, 11 matróz, 5 kenuval és egy motorcsónakkal 70 zsák szemetet szedett össze a vármegyénkben, ezzel megtisztítva a Marost a hulladék egy részétől.

JÖN AZ ELSŐ MAROS PET KUPA

A Pet Kupa szerint maradt még bőven a parton és az ártérben hulladék, ezért létrehoztak egy eseményt: jön az I. Marosi PET Kupa, amire már lehet jelentkezni. Az eseményt május 18. és 21. között rendezik meg és 6-10 fős csapatokat várnak. Mint tovább kiemelték, a PET Kupa küldetése folyóink megmentése, legyen szó a Tiszáról vagy annak mellékfolyóiról. A Maros menti települések környezetvédelem iránt elhivatott csoportjai évek óta dolgoznak a folyó megtisztításán. Régi tervük volt a Bodrogon kívül további mellékfolyók megtisztítása, ezért döntöttek úgy, hogy idén elhozzák délre, a Maroshoz ezt a fantasztikus kalandot és szemléletformáló életélményt.

Fotók és forrás: Pet Kupa FB.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb