Kikapcs

Érkezik Mesi utolsó “csináld magad” workshopja, családi, tavaszi különkiadásban!

Mond valamit az a szó, hogy “kütymürütty”? Ha a válaszod egy határozott igen, valószínűleg már jártál a szegedi Deák Emese által szervezett “csináld magad” workshopok valamelyikén Mesi Virágoskertjében. Az extravagáns ötlet – melynek lényege, hogy a különféle tematikák alapján összeállított ajándéktárgyakat nem készen kapják a vásárlók, hanem saját maguk készíthetik el – óriásit ment az adventi, majd az év eleji időszakban, azonban most van egy jó és egy rossz hírünk…

…a kérdés csak egy: melyikkel kezdjük?

Na jó, kezdjük a rosszal, bár a logikai sorrend pont fordítva diktálná.

  • A rossz hír: az őszig NEM lesz csináld magad workshop Mesinéknél.
  • A jó hír: most viszont még tartanak egy utolsót, a cikkünk pedig pont erről fog szólni.

BEUGRASZ, MEGÁLMODOD, ELKÉSZÍTED

…és a végén még anyagilag is jobban jársz. 10-ből 9 szegedi szereti saját maga elkészíteni otthona díszeit, vagy a szeretteinek szánt ajándékokat.

Az alapötlet annyira egyszerű, hogy az ember a fejét veri a falba, hogy miért nem ő találta ki. Adott a “Mars teres lány” által megálmodott kertészet, amelynek belső részén többezer (vagy éppen, több tízezer, egyszer megpróbáltuk megszámolni, EZ lett belőle) apró kellék várja ömlesztve, de tematizálva a vendégeket, akik szakmai segítséggel, de önállóan készíthetnek belőlük bármilyen dísz – vagy ajándéktárgyat. A programon történő résztvétel díjmentes, csakis a felhasznált kellékek árait kell kifizetni a végén, bár, ahogy számolgattuk, nagyjából 30-40% – kal olcsóbban (szubjektív sacc), mint a multiknál.

A koncepcióról Deák Emese mesélt legutóbbi interjúnkban, melyet még februárban vettünk fel vele:

HÚSVÉTI, TAVASZKÖSZÖNTŐ, CSALÁDI KÜLÖNKIADÁSSAL KÉSZÜLNEK

Mint a kertészet alapítója elmondta, mivel heteken belül befut hozzájuk a tavasztól őszig tomboló virágdömping, egyszerűen nem lesz helyük a foglalkozások lebonyolításához, ezért kénytelenek pár hónap szünetet tartani. Addig is, érkezik a(z őszig) utolsó felvonás, amely egyszerre lesz

  • családi,
  • tavaszi,
  • és persze, ha már nyakunkon az április 9., húsvéti.

Minimum 10 ezer féle “kütymürütty” várja tehát a szegedi családokat március 22., szerdától, köztük az örök kedvenc tavasztündérekkel és persze az ilyenkor elmaradhatatlan nyuszis-tojásos húsvéti kellékekig.

Fontos, hogy a turnusokra előre be kell jelentkezni a +36 (30) 149 3225 számon, ezt követően pedig csak egy jó adag kreativitás kell a tökéletes családi programhoz.

  • Tavaszi, húsvéti csináld magad workshop
  • Helyszín: Mesi Virágoskertje, Szeged, Makkosházi körút 11.
  • Dátum: 2023. március 22 – április 2.
  • Bejelentkezés: +36 (30) 149 3225
  • Parkolás: díjmentes, ráadásul közvetlenül a kertészet előtt van a megállóhely a családi Ferrarik részére

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb